what the hell is that?

läste rubriken på förra inlägget och skrattade lite, he-he-he vad rolig jag är. vad skönt det är att göra ingenting, det borde man göra oftare. inga åtagande förens klockan fem idag, njuter i fulla drag känner jag.
stunder när man bara är nöjd med att göra absolut ingenting produktivt i hela världen är bra stunder. prestigelösa stunder i sin braiga bemärkelse är asbra. asbra i tell you! önskar att jag kunder göra mina inlägg korta och koncista. om bara <3 (kul att jag hela tiden använder ironiska hjärtan också (<3) var kommer detta ifrån?)

men ville mest bara skriva och säga: hej! lite som den förvirrade tjejen jenny i mammas nya kille på p3, om ni inte vet vem hon är bör ni lyssna på det. mammas nya kille på p3, alltså. ja. KRAM och PUSS!

bill murray och steve martin. just sayin', snl!!!!!!!!

he's got the beard

Roxette – The Look (varför sitter jag och lyssnar på roxette? and i go lalalala, she's got the look)

jomantik. jul+romantik=jomantik. vad är det för charm som finns i att sätta ihop två ord? i alla möjliga former, och sen försöka komma på alla versioner som går att få fram. jul är så kort att det blir svårt dock, jumantik. jutik. jk. hehe nej. men ni förstår grejen. sånt är ju kul! vardagsbus. fast inte så mycket bus utan mer roande för lättunderhållna.

nu har jag fått i mig ett ordentligt mål julmatsrester och mår bra. det är bra att äta bra. julmat är bra. allt ba e bra!
igår morse spillde jag kaffe i sängen (på tal om mat och att äta i sin säng.... man kan). spillde inte mycket men lite (haha logiken i detta inlägg <3). "jag byter lakan ikväll" tänkte jag då i min lilla morgonstress. det blev kväll och jag kom hem. däckade i sängen ganska så död efter en händelserik kväll med undermän. bytte jag lakan eller???? nej. jag dog ju. får man vara såhär lat efter julen? det känns som att om man får det någon gång på året så är det nu. eller så intalar jag mig det just nu bara. vet inte riktigt.

på tal om undermän så är ju det cirkus cirkörs nya föreställning!!! innehåller 4 undermän, 3 akrobatikernikerker (eget ord för akrobat?) och en musiker. sååååå himlaaaaaa braaaaaaa. män och skägg och kärlek och sårbarhet och styrka och MUSIK. åh vad bra det var. SE UNDERMÄN. do it now. puss och kram

så här kan det se ut när jag skrattar åt mig själv och tar bilder samtidigt:


det är ju bra
jomantik. jul+romantik=jomantik. vad är det för charm som finns i att sätta ihop två ord? i alla möjliga former, och sen försöka komma på alla versioner som går att få fram. jul är så kort att det blir svårt dock, jumantik. jutik. jk. hehe nej. men ni förstår grejen. sånt är ju kul! vardagsbus. fast inte så mycket bus utan mer roande för lättunderhållna.

trötter

fasiken vad jag var i farten och konstaterade i förra inlägget. ville bara konstatera det. he-he.....
ahmen idag tog jag tag i mig något och pluggade lite i tre sekunder så idrottsarbetet blev klart. om man bara var motiverad nog att lägga ner den lilla tiden på en gång skulle ju det vara ur världen. men icke! det är okej, vissa drygheter får man stå ut med hos sig själv. HALLÅ! wolfmother kommer till p&l i sommar??? åah så mycket som händer, så mellanmycket pengar, så lite tid. man fixar!! bon iver kommer till way out west, så jävla på. kent och lars kommer också till p&l. VÄÄÄÄÄRT. ah. sommaren i sverige är ganska värd ändå. sverige är ganska värt. haHA, värt är ett ganska värt ord! m-hm.

en annan sak eftersom länkar är så bra; Leanids – Ah, Sunflower den här tycker jag är fin men den får jag inte lyssna på på spotify. skaffa premium baraaaarååå. jag ska. någon gång. de spelar här den 5e. då är jag inte hemma. tajming at its best. hoppas ni mår bra! jag minns inte att julstämning brukade vara så bäst som den känns nu? kramarrr och kramar!

kanske de bästa skorna jag har sett i hela mitt liv

hur ska man säga så att alla ska förstå?

Dungen – Stadsvandringar
rajdadidajdadidajda. pluggade lite imorse, tog ut hundisen som är dum idag. såg på pink panther med steve maritn och jean reno som sjuan sjänkte till min dag. så himla fina. bäst är när de dansar i helkroppsdräkter. ni ska få se någon gång!
kom på att jacques clouseau inte alls skulle vara sympatisk om fel person spelade honom. men som tur är fanns peter sellers (bild vänsterrr) och nu steve martin (bild högeeer) som är fantastiskt fina och bra. jättesöta dessutom. om jacques clouseau skulle sluta vara den genuina karaktären som han är skulle han ju bli ganska dryg. just sayin'. (älskar honom änrå eftersom han aldrig fått bli dryg).

det var lite det. gjorde jag en gif på makeagif.com igår förresten? konstig. hahaha jättekonstig kommentar på en jättekonstig fråga. gick på promenad inatt, vid halv ett, bara för att. det blåste jättemycket och jag tror jag är den enda i västerås som uppskattade det. dock blåste det himla varmt vilket kändes fel. men det var fint ändå. vinden och natten och promenader och allt såntdärnt är ju bra. PUSS!
ett sött och billigt vin i dyr karaff

lasse är så himlans bra han. nämen ska man ta å ta tag i sig själv eller? dags att börja göra sånt man borde istället för att titta på tvfilmer i sann slutet-på-året anda, kanske? ja kanske rå.
den första januari åker jag till skåne! det blir asbra. halv tolv åker jag! det blir spännande. haha varfööör tycker jag så mycket om att roa mig med språket, och följdfrågan; varför är jag så lättroad?
saknar chips och godis lite. ville bara säga det. KRAM på ER!

sen när använder jag en hoodie? vet inte, det är skönt. på den första gif-bilden skulle jag inte leka zuper g utan snarare gömma mig. det såg kult ut och sen kom hakan fram.


p.s. jag tycker inte om överkompensation och är lite för bitter för juldagen (någon bitterhet alls är för mycket), kanske, för när man äter knäppt och tokigt som på julen säger kroppen "vänta! vad gör du?" och sen blir man svängig. i humöret. lite. eller så sover man. eller både. men man kramas ändå! d.s.

i'm a cotton-headed ninny-muggins

idag är det juL!!! GOD JUL KÄRA VÄNNER! hoppas ni haft en fantastisk dag och ännu är den inte slut /svts jultv-influerat språk (?)
jag badar i litteratur här borta där jag fått fina böcker av mario vargas llosa, stephen fry, tomas tranströmer och några andra zuper fina om humphrey bogart, ingrid bergman och marlon brando. jaråååå. fick ett finfult anteckningsblock med venedig ritat på omslaget i matthew gray gubler-style men icke är det han som har ritat, vet inte vem heller egentligen. det var litteraturdelen så att säga. haha. för övrigt är jultv bland det bästa i världen.
en annan kul grej är att jag inte riktigt samsats med att vi lever efter 2009. det känns som att det fortfarande är innan 2010-strecket och således fortfarande var 90-talet för 10 år sedan. men icke! för 10 år sedan var det 2001. knäppt.
familjen är det finaste i världen (vänner är familjen vi själva väljer osv) och ibland kanske man tänker på det lite för lite. var bara det! puss hoppas, igen, att ni haft en fantastisk dag!p.s. angående mina humphrey&marlon böcker; fasiken vilka män det fanns förr i tiden. d.s.

you know she is, be careful there darling

på tal om!! love actually. så spelar mannen på bilden i föregående inlägg (liam neeson. hjärta) vars fru just har dött denna låt; Bay City Rollers – Bye Bye Baby, på hennes begravning. efter att ha lyssnat på denna låt ett antal gånger, för den är ju faktiskt söt och är med i love actually därav automatiskt bra, så inser jag att den handlar om en man som är kär i en kvinna. hon är den enda kvinnan i stan han skulle gifta sig med men tyvärr är han redan förlovad så han säger "bye, bye baby. baby, goodbye". han önskar att han kunde gifta sig med henne, men tyvärr - too late.
vad är grejen med det? blev sur på denna upptäckt, inte av utan , och önskade att jag kunde sluta lyssna på låttexter så mycket. med de är ju så fina att lyssna på. det var det jag ville säga. puss

The Beach Boys – God Only Knows den här finisen som, även den, är med i love actually börjar ju "i may not always love you". vadå inte? eternal looooove rå. så fortsätter den "but as long as the stars are above you, you never need to doubt it. i'll make you so sure about it". så det är ju fint. sånt här kan alltså jag sitta och fundera på. låttexter hit och dit och var de nu vill ta vägen.

paris är en sån sak som är relevant oavsett. precis som emma thompson.kom inte

jag är lite trött men glad. sådär huvudtrött som man blir ibland när man tänkt FÖR MYCKET för länge. hehe. igår var jag hos livia och skulle hoppa på hennes julbak. vi satt på hennes säng, lyssnade på lars winnerbäck och hade en livs-updatering för varandra istället. sen doppade vi (hon mest..) biskvierna hon gjort tidigare i choklad. det gick inte men blev gott! det var min lunch för dagen.

sen skuttade (har hört att jag skuttar när jag går. iallafall i nerförsbackar. haa ja) jag nerför jakobsbergsbacken och vidare ner ner mot stan för att träffa mansi och gå på bio. vi var tidiga och jag köpte en kjol som jag inte behöver, men den var fin. filmen var bra och jag gick, återigen, emot allt vad jag är och somnade i biografen. oh no, det är tillochmed jobbigt att skriva. "normal tjej".
tror att jag sover för lite i största allmänhet och mörkret av bion lurar min kropp. och säger att nu får du sova. men det är okej, tar tag i det nu. sömnen alltså, sov elva timmar inatt (!!!!!!) och det var ju asvärt. så nu sitter jag i min säng och njuter av att mysa med love actually på på tvn. sen ska jag baka lite, plugga, och gå hem till en vän. det är bra för allt med julen är bra. julen är så lugnande och fin trots allas julstress. TACK FÖR MIG! kramar

så himla BRAA FILM

GOOD NIGHT! and good luck

nej nu räcker det. sova. godnatt!


jag + mina nya LP nostalgifinisar

här i min hand har jag "HOKUS POKUS Alfons Åberg". meh varför då? tänker ni. jag tänker detsamma (alfons åberg må vara bra men så bra att man köper en vinylskiva med en alfons-berättelse? ne).


oh dear god! det är björn gustafson som läser!! JARÅ detta ska vi ha. och det är spegelvänt så ni kan ju knappt läsa det, men nu vet ni. bra köp, BRA KÖP!


nähmen! mer? JA HURNI! (haha, glad?) 5 myror är fler än 4 elefanter männen brasse brännström och magnus härenstam. så. himla. fin. duo. barnnostalgi är så himla braaaa.


*sträcker på mig asmycket för att se om skivan syns. mission partly completed including computor-reflection


insidan. glad!!!


såhär fridfull känner jag mig med mina nya skivor, så himla yoga att jag sätter upp håret:


aaaah skivor

om lasse och så

Lars Winnerbäck – Jag fattar alltihop
jag fattar alltihop, berätta hur du gör, fasiken vad värt det är att ha lasses nyaste i bilden. asvärt att ha bra skivor i bilen, alltid? lasse är fin och fantastisk och jag önskar att jag alltid kunde ha honom med mig, säger hon som aldrig pratat med honom så det är mindre logiskt men jarå ni förstår.
en lång vän sa till mig (längden är irrelevant men då är det iallafall lite mer beskrivande än "en vän") att han inte tyckte om lasse för han är såååå himlaaaa deppiiiiiiiiig. melankoliskt osv. hans låtar går oftast i ett lugnare och lite mörkare mönster men inte är han deppig bara för det, dessutom känns det som att det är lättare att skriva musik om sånt som tynger en ibland för då får man ut det på något sätt. men hans musik går ändå så mycket djupare, för mig, han berättar saker på ett sätt som väldigt få kan utan att bli det minsta mindre tydlig i det han säger. och så är han bara himla bra.
nu ska jag skriva om romantiken och dess historia i litteraturen! ha en fin dag finafina

hittade bilden på min skol-användare bara sådär, asvärt

starry eyed

åh någon gång ska ni få en videoblogg! precis som jag någon gång ska få en båt. (fast haaaaaha va? vet inte. blev inspirerad av förra inläggets rubrik).
rarara nu ska jag sova. snart. för inatt har jag inte sovit. dumt. så denna natt ska jag sova. smart. och sen handla julklappar. fattigt. ja det var alla konstaterande jag kände att jag behöve statea. livet rullar på lite hur det vill och jag försöker hänga med men lyckas knappt, rullar en liten bit här bakom. ävenävenävennäven; blir inspirerad av att läsa andra bloggar och vill fortsätta skriva mer. men använder min självdiciplin (se igenom bluffen om självdiciplin och läs; trötthet) och slutar ändå. m. puss och kram hoppas ni har en fin kväll!(de kommer inte att slockna.)

jag hade en gång en båt. / yes, please

idag gjorde jag kaffe till frukosten! vilket kraftansträgning. fasiken vad jag har öst med kaffe på sistonde (skämt!)(roligt.)(två storagoda koppar på hela veckan. öszsz). det är roligt för att jag verkligen velat ha kaffe. hela tiden. men alltid glömt å göra när jag hunnit och inte kunnat när jag inte hunnit. å så fick jag äntligen mina koppar för veckan i fredags nere i växhuset (jättestorkoppmindregodmenvärd) och imorse tack vare kraftansträgningen.
så det är då kaffedelen av mitt liv. en av dem mest intressanta delarna. av livet. ja, hoppas det kändes givande!
-detta skrev jag tidigare idag. typs tre. det är ju kul å skriva om väsentligheter som kaffe också. kaffelovveeä.

det är snö ute och ljust överallt, fint överallt. omöjligt att cykla överallt. gav mig ut i en kamp mot vädret igår när stormen var som kampigast runt nio. det var värt! och blött. men snön är snäll mot håret, när det inte gör det till en knullruffs, som julia så fint uttryckte det. och vintern är snäll mot humöret, när man inte är söndagstrött ((idag)). men de "när inte" är ju inte så viktiga. så hoppas ni mår bra, with or without "när inte"! krams!p.s. man vet att det gått för långt när man pratar med i repliker i bridget jones. men det är okej om man har distans till filmen, vill jag säga då! mr darcy är ju med. dör (jag vill också ha internskämt med colin firth aka mr. hundögon) d.s.

det är ju helt ologiskt!

en sak som är rolig: att vara övertydlig i sina bloggtexter.
en sak som är bra: 500 DAYS OF SUMMER SOUNDTRACKET. det är perfektion, nästan. nästan. [500] Days Of Summer
en sak du borde göra:
gå till frida nu!
en sak du tycker är konstig (!):
att den här listan är hemmagjord alltså att jag gör varje punkt live. vet inte alls om det framgick vad jag menade där
en sak som är fjantig: jag. idag. (RIM!) fast jag är inte ens sak. så. jag kommer inte på nåt.
en sak som du gjort idag: sett tintin på bio med min lillebror.
en sak som var dålig när du såg tintin på bio idag (he-he):
somnade </3 går emot personen som jag är att somna på bio.
en sak som du insett idag:
HAHA varför gjorde jag den här punkten? konstig. att jag har gjort "videobloggar" som jag inte orkar lägga upp. det blev fel. varför skrev jag orka? varför ifrågasätter jag allt i den här frågan? *som jag inte vågar lägga upp. ska det stå
en sak som är komisk:
jag och frida igår. jag skakade hand med en kille vid namn simon och han tyckte det var ett fast handslag. det kan ha varit för jag och frida hade en bittermandel-stund som handslaget blev så men det (bittermandelstunden) tog han inte på allvar så det var väl inte så. utläggning!
en sak som är sämst: dåliga handslag och dåliga kramar. dåliga kramar är mer sällsynta eftersom kramar i stort sett alltid är bra men de finns undantag där ute. handslagen är för många. TA I HANDEN BARA <3
en TILL sak som är komisk: när jag går runt och tänker tillbaka på något som jag blir glad av så jag ler/skrattar från ingenstans på stan/buss/varsom helt utan synlig anledning. men jag har mina anledningar jag!
en sak du borde sluta med: denna listan. nu!

bookends

nu ska jag snart gå till frida med mitt snölockiga hår och mitt snöblöta ansikte och titta på svenska filmer och dö!!! det är bra. det blir bra. hon är bra. allt baaa är braaaa. hehe. upprepning också! så man förstår. ja! (utropstecken också. viskar i en parantes för man får egentligen inte lägga till såhär mycket oväsentligt till sitt ursprungliga uttalande).
puss och kram och hoppas ni får en fin lurdag! (bita på läppen-bilden är i fridas suga på läppen-ära)


inser i efterhand att inlägget är ganska värdo (ovärt?) för någon som inte sett The Graduate. kanske. kan inte bestämma mig

Simon & Garfunkel – Mrs. Robinson
går fortfarande och filurar på the graduate. kan inte släppa 1. slutet 2. faktum att jag knappt kollade på filmen när jag kollade på den 3. att anledningen till att jag inte förstår 1 kan vara för att 2.
ben braddock (dustin hoffman) får tillslut kvinnan han älskar, han kommer till hennes bröllop och är asbra och slåss för henne, får henne att avbryta det och rymma med honom. sista scenen är när de sitter längst bak i bussen som de sprang på, i sitt lilla rus. hon med sin bröllopsklänning och han i sin svarta t-shirt och ljusa jacka. de ler mot varandra och kollar sen rakt fram med ett "jaha vad häder nurå/vad hände just"-uttryck som är helt jättekonstigt och känslolöst. alltså inte konstigt av skådespelarna utan bara väldigt awkward. som att alla känslorna bara försvann där. så fort adrenalinet slutat pumpa-typ. jag vet inte jag kan inte släppa att jag kanske missade en stor poäng med den filmen om att deras kärlek inte alls var, det de trodde? bara för att jag inte kollade ordentligt. så. haaaaha.
borde se den igen. simon & garfunkel är också jättefina. ni kan ju också se den om ni vill upptäcka en ung dustin hoffman/lyssna på bra musik/sen en 60-tals film/veta vad som egentligen hände på slutet. skicka ett brev om ni kommer fram till något. ja det är bra! tycker ändå om hans relation med mrs. robinson bättre. hon är cool men knäpp.color my life with the chaos of trouble

nyss hemkommen från en ovanlig men ändå vanlig kväll. och med det menar jag bara en part av kvällen. den bestod också överblickande av ett avsked av axel. det var fint. speciellt för honom (med tanke på frankrike)! satte på 500 days of summer efter hemkomsten. fick kanske en tankeställare om "the graduate" om jag orkar tänka på den imorgon. just nu orkar inte tänkas. för regina spector har börjat spelas i bakgrunden (filmen rå) och jag måste borsta tänderna.
håret är blött av snöfallet (regnfallet. men snöfallet låtsas vi.).  (ja jag skriver alltid punkter i paranteser trots att det är helt fel osv. och efter paranteser. dubbelpunkt. he-he). trodde knappt att jag hade 500 days på datan men det hade jag visste! orkar inte alls analysera filmen som min hjärna automatiskt hade gjort om jag inte stoppat den från det, den är ju fin att se rent ytligt också. och med det menar jag inte-analysera. om ni förstår. orkar inte förklara så här sent på kvällen. hoppas ni förstår. puzss!!

wazzawazzawazzaaaaaaaap

snart är julens förspel slut. om en vecka och en dag (vi räknar som om det är fredag) så är det julafton. och tv kanalerna har redan börjat smyga med filmer titt som tätt, årsslutets fasta tvprogram är fint tycker jag. det är liksom en del av det hela, trots att jag aldrig kollar på något så mycket när jag var liten och haft så självklara kalle anka-traditioner som så många andra. det är ändå jönssonligan. karl-bertil jonssons julafton. allt fint. det är ändå där.
tomten är far till alla barnen går på tv nu. det var liksom därför jag kom in på det. varför skriver hon hela tiden om tvn??? (kul att jag alltid agerar bloggläsare) kanske ni undrar då. jagveteeeinte. är för trött på kvällarna nu för att göra något annat riktigt, och sjuan levererar som aldrig förr med gårdagens "you've got mail" och dagens "tomten är far till alla barnen". är sjuan ens en kanal?? sen när?? uppenbarligen. och bra. men ändå lite smygbra sådär.

åååååhå min blogg känns konstig och distanserad från mig och inte rätt. men om jag slutar skriva igen kommer jag bara komma och kötta på den som sist och det blir inte heller rätt. ackkkk islands-problem. nähmen. hoppas ni mår bra och myser! det är värt nu på vintern. krams!!p.s. svenska skådisar är jättejättejättejättejättesöta och fina. karaktärerna är oftast ganska skruvade å aftermaded. men skådespelarna är fina!

vad är grejen med grejer

fyra människor fast i en hiss
"what if we all jump?!"
"what?"
"if we all jump at the same time the elevator will think no one is in here and it will open!"

bästa logiken på länge. det är från "you've got mail" som går på tv nu. den är så himla fin! åh den är så himla meg ryan-ig. hon är mysig och tom hanks med. good old times känner jag lite då trots att de inte alls var så länge sen, de som i jag vet inte men deras glansdagar antar jag, jag blir så nostalgisk av den filmen. och "when harry met sally". åååååååååh så himla braaaaaa blir lite ledsen när jag upptäcker hur många som inte sett den?? gick förbi någon härom dagen som till synes helt oprovocerat sa något till sin vän om den filmen. då blev jag glad, såna småsaker som får en att le lite fånigt är kul.andra nostalgi filmer i min värld:
(listor är tydligen jätteaktuellt på bloggen min)
"serendipity" eller "om ödet får bestämma" med john cusack när han bjuder ut en flicka som skriver sitt nummer i en bok och säger, om du någon gång köper just den boken är det menat att vi ska vara tillsammans. ungefär. fint!
kate and leopold
ååååh så himla braaaaa. också en meg ryanig film med meg ryan och hugh jackman när han spelar en man (leopold) från typ 1800-talet som efter en rad händelser hamnar i 2000-talet där han träffar kate. lovelovelove. den är lätt värd att se bara för hugh, lättTttTT!
notting hill no words needed egentligen. nivet. den filmen. om filmstjärnan och bokaffärs-ägaren som blir kära. "i'm just a girl. standing in front of a boy. asking him to love her". lite ronan keating, elvis costello och "aint no sunshine". en spike som går runt i kalsonger och äter majonäs i tron på att det är konstig yoghurt. "big shoes... large.. feet". JA NIVET!
sabrina med harrison ford och julia ormond är den versionen jag kopplar med barndommen. på spanska. nu skulle det vara fysiskt plågsamt som den filmnörden jag är att se harrison ford dubbad till spanska men det var ingenting jag reflekterade över då tack och lov. den gamla versionen är för övrigt med audrey hepburn och humphrey bogart men den har jag inte sett.

late late late show late

craig ferguson är så himla mysig och varm. älskar late shows och late late shows och tonight shows och allt vad det är. de är mikket mysiga. precis som craig. här nedan är typ bästa intervjun på länge. den involverar en massa imitationer av dialekter, an awkward pause, craig (uppenbarligen hahaaaa) och kevin mckidd aka HUNT aka MANNEN SOM ÄR MANNEN. ja. kom inte på någon bättre beskrivning av hunt. och så är de skottar båda två också. skottar är så himla bra.
för det mesta känner jag att alla från den delen av europa (england/wales/skottland/irland) är bra. är det okej att dra alla över en kam när det gäller något positivt? ja nu säger vi att alla där är bra iallafall. bottomline: klippet är fint!! puss hoppas ni har en bra kväll!
känslan när man inser att james bond är indiana jones pappa

varför visste inte jag detta förut???? frågar man sig själv då.


ibland när man har kul med webcamen (SOM INTE ÄR POTATOBOOTH när man inte har mac)

HEJ! på riktigt. det regnar ute, jättejättemycket. det kan vara såhär bra (leendet är genuint trots att jag ser himlans tvivlande ut. haha.. hahaha):


och man blir jätteblöt så det kan vara lite hakigt:


om man vill förklara med bilder alltså.

det är kul med folk som kan vara positiva på facebook tycker jag. de flesta känner ett behov av att klaga mycket osv för att ja, man kanske får mest respons då eller så. det är fint med folk som vågar vara glada och positiva. det är nog allmängiltigt för att jag tror många tänker att "bitter=svår och djup=intressant och bra" men det som är mycket enklare istället för omvägar är "sig själv=bäst" och då blir det oftast kul?! alla har sina svackor in lajf, uppenbarligen, men när man är glad kan man ändå låta sig själv våga vara glad. då blir andra glada. det är bra med glada människor! haha *när logiken slår till.
det var mest det jag tänkte på. måndagen har varit fin och vi har pyntat skolan. måndagar är oftast fina. PUSS!

(bilden under är ganska omotiverad men glad och kanske gör er glada för dubbelhakor är oftast glädje. mina läppar ser för övrigt ut som någon annans men kommer inte på vems. tack för mig och mina hakor!)om man vill

får jag bara tillägna inlägget till detta som inte alls var meningen; jag sätter på tvn och ser seth rogen sitta utan skägg och vara helt förstörd över att han inte längre får gratis kaffe på varuhuset där han jobbar, nu måste han betala. okej tänker jag, det här är säkert något kul sammanhang som jag missat i filmen. han börjar springa i varuhuset och jaga en man samtidigt som en version av Where Is My Mind? spelas. good so far? jaaa det är det ju, låten är bra och seth också!! detta stoppas abrupt av att seth skjuter mannen han jagade jättekallt och är jättearg och det är blod överallt. vad är detta för film?? vad hände?? vad är grejen?? blir rädd och hoppas att någon kan förklara för mig, seth rogen är för mysig för att vara rädd för!! just sayin'. tack på förhand
läppstiftsmåndag

The Smiths – Please, Please, Please Let Me Get What I Want
såg mikael nyqvist klaga på amerikanskt skådespeleri och kära ner sig lite i lisa nilsson hos plura med mauro idag. tycker om det matprogrammen för då känns det att svenskar, som alla klagar är så mellan och lagom och ospontana (vilket vi många gånger är), kan vara himla fina. guldkornen är alltid där liksom. är du hos plura, är du någon. så tycker jag. någon mysig (på något sätt sett) och därav bra.
instick; det är kul när man blir överraskad av sin egna spotify lista haha, när la jag till den där låten eh??? känner man. överraskningar är alltid roliga.saker att göra på en söndags kväll (de bör vara lugna enligt listan)(se bilder ovan om ni inte förstår konceptet)...
..filosofera om harrison ford skulle bli en bra james bond sin icke-britthet till trots
..lyssna på mysig musik
..vara spontan om man vill och gå på fin föreställning eller mysig bio
..ligga i sin säng och göra vad man vill om man känner för det mer
..överraska någon
..mysa ALL THE SUNDAY (alltså ja. nivet. ninegage.)

saker mindre bra att göra en söndagskväll..
..äta något med socker i som gör dig pigg
..plugga. dagen ja, kvällen nej, den är helig
..reflektera över saker man inte har så som skäggiga män som är med i eldiga föreställningar
..stressa
..frysa. kura ihop dig under en filt eller på en bröstkorg istället! det funkar (hahaaa *tipsar*)
..stressa. don't do it bro. det är tredje advent idag.

no one really knows, honey

Feist – Now At Last
tycker fortfarande det är lite komiskt hur jag totalt tog ut mig i dem två långa inläggen tidigare. men så kan man göra! uppenbarligen! jag mår bra, har varit på burning winter love för andra gången på två dagar ikväll och är pigg, kan bero på att jag just åt två peppakakor så förhoppningsvis faller det snart så jag får sova.
burning winter love var väl lite vad det låter som om man tänker efter. det var fint och fantastiskt och jag tänker sluta skriva om det nu för det går inte att få ner i ord riktigt hur bra det var och hur otroligt begåvade människorna som var med är??!? trix och awake är för övrigt världens bästa överallt. inte för att jag alls känner trix men man bahhhh kännereee när man ser dem uppträda. faktiskt! allt var bra och man blev lite lycklig trots kylan som knappt kändes av.

vet inte vad vintern gör med mig? känner mig pigg jämt utom när jag kommer hem och går in i mitt rum. då somnar jag. bokstavligen däckar i min säng hela tiden. asjobbigt då man liksom avbryts i sina handlingar men sömn är ju bra ändå. även när det inte känns som någon skillnad hur mycket man än sover eller inte sover?? kanske är jag som ett batteri, kylan gör att energin blir helt knäpp och tar slut lite när den vill och blir fulladdad lite när den vill. behöver bara lite värme. HA vilket fin metafor jag fick till där. det var kul. burning winter love och att beskåda den med fina människor genererar för övrigt mycket värme. bra för batteri-jessica.

ja det var allt vad metaforer och vintern är. nej. men lite. lite. mer inlägg än det skulle vara meningen som det brukar bli. hoppas ni också mår bra!! pussar.


omotiverad bild som vanligt tänker ni då? nej. bara emma thompson. alltid motiverat.

så bäst att göra ingenting när man kan göra ingenting men skulle kunna göra någonting men väljer att andas och göra ingenting

eh..he. gick in på min blogg. såg vilka meterlånga inlägg jag lyckats skriva på dem senaste timmarna. sa ok och förstod att jag kanske inte bör låta min blogg vara så länge, får ju abstinens som tydligen ville visa sig nu. det var det jag ville tillägga! pous

que duermas dulce como la miel

när jag ändå är på och håller på och skiver på tre gånger i en mening! livet mitt kantas som ni kanske läste i förra inlägget lite lite av fin musik. har även tagit ut en fantastisk skiva till bilen som jag och mamma lyssnar på hela tiden av vår gemensamma crush. crush och crush.. det är någon vi beundrar. men ja en crush är det nog också. enda skillnaden är att hon får träffa honom flera gånger i veckan när hon gör en latte till personen i frågan medans jag får leva på att upptäcka nya absurt bra stjärnor i hans musik. så. ni får klicka här om ni vill, det är ju värt det *länk till hemsida*

jag har varit på den första begravningen i mitt liv för åtta dagar sedan. tanken på hur mina fingrar och hjärna skulle välja att formulera det i något samarbete har flugit förbi så men jag kom väl inte fram till något. ville bara ha det på min blogg för jag vill ju ändå att den ska representera mitt liv på något sätt. det var i torsdags klockan ett och jag spelade piano i några minuter. den var inte så annorlunda än vad jag tänkt mig, bara oändligt mycket vackrare. väldigt fridfull och full av kärlek, det var det finaste, all kärlek som verkligen visades hämningslöst bland och i tårarna. ja kärleken helt enkelt. det finns inte alls riktigt så mycket att säga, annat än det. det är väldigt surrealistiskt hela begreppet med när någon försvinner så jag tror att det är därför man greppar det så olika och mer eller mindre. det är klart att det gör oändligt ont där inne där man inte trodde att det fanns något men där finns också all lycka som man haft. varenda sekund, trots att den aldrig kommer tillbaka i samma form finns den alltid kvar där. jag kommer ändå sakna henne, och älska henne, alltid och alltid. tack för mig.we're the shadows in the alley

okej vad har hänt i livet sen jag slutade skriva ner livet i bloggen? det blev lite blandade punkter.

jag har funderat på mycket, det känns bra. jag blir trött. men det är okej, mest okej om det bara beror på funderandet, då spelar det ju ingen roll att vara trött! tröttheten kan också bero på min avsaknad av sömn. he-he. förstår inte grejen, om jag försöker vara rebellisk mot rutiner som till att börja med inte alls är så många genom att sova knäppt. men man får väl ta det lugnt med aspekter av sig själv man inte känner utan och innan också.
-det är himlans fint att upptäcka nya sidor av människor vare sig man känner dem väl eller inte, nya sidor som kan inspirera och upplysa lite så.
-jag tror fortfarande helhjärtat på "det blir vad du gör det till"-principen. känns som den går emot konturerna av mig lite men det är ju desto bättre.
-jag upptäckte broder daniel på riktigt idag. förstår inte alls grejen med att man vet om något under en lång tid, tror starkt på att det är väldigt bra men ändå inte tar sig tid att upptäcka det??? det måste väl vara rätt omständigheter. man vet ju vilka broder daniel är osv men jag har aldrig riktigt lyssnar på dem trots att jag kanske hört dem och så idag när jag skulle plugga tänkte jag efter att ha lyssnat lite på håkan "ah men ska jag lyssna på den där Shoreline som stina pratat om? jaa. ja det gör jag". och så gjorde jag det. och så var den fantastisk. så jag lyssnade på en till låt. och den var också fantastisk. sen hann jag inte lyssna på något mer. nu kom jag och tänka på det och sitter och shufflear genom alla deras låtar. jag tror jag är kär. hur kan jag missat det här? javetinte. bra är det!
nu är det som så att step brothers just började på trean och den är ju ASVÄRD så se den. eller gör något mer energifyllt av din fredagskväll. tror jag börjar bli gumma i förtid, har samsats ganska bra med den insikten (bilden under har inget med gumm-pratet att göra. den var söt och gummor är inte tråkiga! punkt). puss!perplex

får jag bara fråga en sak (blev tre saker), vad har hänt med jude laws skägg?! sen när går han runt med ett tjockt skägg och mössa? har det här blivit en skägg-blogg?


nu har min blogg varit ensam ett tag. jag har väl inte orkat skriva när det känns som att man får med så löjligt lite av det man vill skriva i halsen. hahhahah okej. vet inte vad som hände med den meningen. vet inte ens var den var påväg? så blir det när man bloggar och ser på tv samtidigt. kanske skulle det bli något i den här stilen; ...man får med så löjligt lite av det som händer i livet. därför känns bloggen på sistonde mest som ett mishmash av fina bilder jag tycker om och som ändå säger något om mig på något sätt, när min hjärna inte riktigt orkar. HAHA kan fortfarande inte komma över meningen "så löjligt lite av det man vill skriva i halsen". vaaaaaaa?

det här inlägget gick överstyr, på en gång, gör om gör rätt. hehe
(skrattar fortfarande åt "det man vill skriva i halsen", var är logiken? jag blev verkligen lite paff och förvånad. perplex osv. hahahha halsen..)

två värda filmer

hej! ville bara säga hej! har inte glömt min persika. har inga kloka ord att säga alls (inte några roliga liknelser eller pikar heller.) för min hjärna är full av mat. känns det som. åh övermätthet är sämst. kul att jag indirekt just sa att jag säger kloka, roliga eller dylika saker när jag inte är övermätt. det menade jag ju då inte heller.
har andra skrivvärda saker jag vill skriva men inte nu! för nu ska jag duscha och städa och springa (till stan. inte motionera alltså. så ni inte får något om bakfoten (dessutom hade det varit oerhört dumt att duschan innan träningen. just sayin')).
en annan grej jag måste säga innan jag lämnar detta inlägg; paul rudd är ju otroligt underbar. så himla obekymrad jämt. fast det vet jag ju inte egentligen, men han verkar ändå fantastisk. och har förvånansvärt bäst skägg i Our idiot brother. det är sånt bäst skägg som steve carell har när de låter det växa. bara så ni är medvetna om det. KRAMS

nu gör inga bilder dem rättvisa och visar hur de är in action men alltså ni kan ju ta och se our idiot brother och little miss sunshine om ni inte gjort det. för det är två fantastiska filmer. DO IT!

RSS 2.0