reverie

jag. kan. ju. bara inte sluta babbla.
vet inte hur jag ska få tillbaka balansen i min blogg haha :-( ledsen pga avsaknad av struktur.
godnatt!

det sjunger ju i våra vener och artärer, eller hur, älskling?

"i don't wanna let go but i'm letting go anyway because we are on our way to opposite directions and my arms don't really last that far"

alltså det är ju inte alltid lätt. speciellt inte när man är liten ("liten") och försöker passa in, försöker å virda och vända och hoppas att man från någon vinkel kanske blir lättare att acceptera. när men egentligen är bäst bara som man är. men det är väl något man ska göra också, virda och vända och - efter så lång tid som det må ta - komma till insikten att jag kanske är ok. bara så som jag är utan så många justeringar utan med mer reflektion. över andra saker än om jag passar in tillräckligt bra.
om man ska förlita sig på och anpassa sig efter andras åsikter om en blir allt så labilt. det funkar ju inte!
det var bara det!

"jag orkar inte vänta mer. förr väntade jag bara, men nu orkar jag inte mer. det är så överflödigt att vänta. att sitta och vänta. dumt, verkligen. allt är dumt. jag vill inte vänta. jag vill bara existera, med någon som existerar med mig, runt och igenom mig. och så existerar vi tillsammans. någon som vänder allt upp och ner på det stadigaste av sätten."


jag vill mest krama och klappa gamla jessica och säga, det är okej! du behöver inte vara blond eller blåst för att passa in.

HAHAHAHAHHAHA alltså jag kan knappt leva just nu.
pepp av det nya flödet energi efter den första måltiden sen frukosten går jag in på bilddagboken (som numera heter dayviews och är fett credigt (skoja, det är inte cred bara för att de bytte namn........)) och
slås av:

- min särskrivning
- förändringen från då till nu hos mig (tack gode allt) (vill gråta lite över min töntighet men inser sen att det var länge sen, jag är inte sådär nu osvosvosv)
- förändringen från då till nu hos allt runt omrking mig
-
HUR JAG MISSHANDLAR DET SVENSKA SPRÅKET </////3
- "greedy bitches sexy lips, dirty minds and naughty hips". haha kan inte leva längre. what the actual fuck
- (h) (k) <3 :D (a)
- hur jag en gång i tiden tyckte jättemycket om lady gaga Lady Gaga – Brown Eyes
- DUCKFACE (men det är ok, jag försökte ju bara haha)
- hur ingen alls förstod mig, minst av alla jag själv. men jag är ändå glad att jag har vissa småsaker kvar, som hur galen jag blir i något jag får upp intresse för.
haha, älskar lite att detta inlägg började som en "HAHA gamla jag är komisk"-tanke och slutade i ett "vad vilsen lilla jessica var".

är det nu jag börjar träna istället för att tänka på skor?

idag har jag hunnit mer mycket. mest har jag insett hur dåligt jag fungerar utan mat. jag fungerar inte. jag förstår inte hur människor kan fungera utan mat, började skälla på min dator för att den var "lame som tog slut på batteri".

SEN HAR JAG KÖPT NYA BYXOR. fan vad värt, gick runt och älskade livet (detta var innan min kropp insett avsaknaden av mat). jag var på bio med min lillebror idag också (har hunnit med mycket som sagt ju!) och gick förbi en skoaffär, blev så till mig att jag var tvungen att gå in och klappa lite på skorna som var så fina och beklaga mig över att jag inte har köpt nya skor på flera månader.
när jag sen kommer hem med nya byxor frågar han "men, varför köpte du inte skorna istället, som du ville ha?". jag blir inte sponsrad för att köpa nya klackisar så som jag blir för att köpa mitt andra användbara par byxor. men det var en fin lillebror, som tänkte på mig och mina skor, tyckte jag. försökte förklara min kärlek för skor genom att jämföra med hans kärlek för pokemon-kort, det funkade!

dagens tips: ska du förklara ett tings stora vikt för en 10-åring, jämför det med pokemon-kort.

Utkast: Sept. 25, 2011

varför äter man yohurtdoppade jordgubbar när man inte alls är sugen längre? det kanske låter GOTT. och det är det. det är också kul att skriva ut hela "yoghurtdoppade jordgubbar", men det finns väl inte heller någon förkortning. smärt där.
man vet att livet är bra när det går en film med världens finaste colin firth och rupert everett (som kvinna) på tv. då vet man. att livet. är bra. man vet att bloggbesökares liv är mindre bra när man tar ut all sin överskottssöndagsenergi på sin blogg. då vet man allt det.

du måste få din julklapp snart också!

hej! idag är jag tillbaka! eller nåt sånt tror jag. känner mig lite stressad över diverse som jag inte vet var jag ska börja med men det brukar lösa sig när man väl börjar någonstans.
blir lite frälst av all fin musik som jag pratar om konstant SOM TEX en musiker jag såg+hörde i cirkus cirkörs föreställning "undermän", han heter andreas tengblad och är sjukt värd om man vill gå och bli kär, tror jag länkade till hans myspace förut när jag pratade om inspirationer och hade mig.
i lördags var jag och lite andra trevligt människor hos viktor och eftersom andreas kullbergs (den andra musikern jag hypar över. alltså det är inte lätt när alla heter samma sak.) skiva låg i min väska satte vi på den. åh då mådde jag bra. det är så himla bra med fin musik som får en att säga rakt ut "nu mår själen bra". då är det bra musik. kanske borde döpa mina barn till andreas och hoppas att de också blir begåvade. (den teorin håller inte så jag kanske inte ska göra det ändå)

pussar och kramar


p.s. jag vill jättegärna åka till london eller paris. nu. "åh vad du inte är världsvan som bara kan huvudstäder". jag vill ändå jättegärna åka till london eller paris. nu. d.s.


så här ser jag ut nu mer lugg utan smink. DEN ÄR KNÄPP

filosofisk mamma

häromdagen satt jag med min mor i bilen och skulle övningsköra lite. var på väg att avbryta någon clash-låt som spelades och sätta i en av mina favoritskivor som jag alltid gör, när mamma avbryter från ingenstans
"nej hallå! jag vill lyssna, byt inte" (hon brukar aldrig bry sig om musiken så jag blir lite förvirrad och undrar varför hon vill lyssna på the clash?)
hon ville mycket riktigt inte lyssna på clashisarna utan spolar tillbaka en låt och snoop dogg börjar spelas
"haha va??? ska du lyssna på snoop dogg? på riktigt? varför?"
"meh. jag gillar det här." *börjar digga rytmiskt med huvudet


min mamma är nog den töntigaste, finaste, sötaste, mest ovärda, mysigaste, starkaste, envisaste, drygaste, modigaste, pratigaste, ambitiösaste, knäppaste, bästa människan jag vet. för att använda superlativ. jajo men hon är definitivt en av dem som är värd alla sånadär [superlativ].
p.s. hallå!!! familjen är typ bäst. alltid. mest i hela världen. det är ett absolut. d.s.

vårmys och inkonsekvens

vill skriva en massaaaaaa. kuuuult. men är för trött** för att få ut någonting längre än till en känsla att jag vill skriva. jahaja. lyssnar på fina Håkan Hellström – Båda Sidor Nu. tycker alla är extra söta och bra och fina. nästan alla, inte ska vi prata i absolut här. jag tror min blogg har absolut-förbud*. kanske är det det finaaaaaaa fina vårvädret som gör en mysig och pigg på samma gång. jag glömmer hur våren känns när vintern ligger på, för jag tycker så mycket om vintern och snön men när allt känns så vårigt som nu blir jag lite lyckligt påminnd om hur fin våren är. påminnelser är nödvändiga ibland. snart är det lov och det ska bli fint, HIMLA FINT, och jag ska sova hela tiden när jag inte gör fina saker. för så borde nästan ett lov faktiskt få vara.

p.s. haha nivet det där med att alla inlägg skulle bli korta, koncista, lättlästa osv? blev inte så mycket med det va. försökte iallafall! d.s.*inga absolut får skrivas på bloggen för det är fel för en persika.
**under tiden jag skrev detta inlägg blev jag pigg igen så ja. kanske kommer något mer. som vanligt. INKONSEKVENT!!! åh.

ååååh så himla hardcore (nästan för hardcore för min persika-blogg)

dagens ord: cool
idag är allt och alla coola. hm nej inte riktigt, men nästan! jag är cool. i min coola kavaj som är cool. sen är alla mina vänner coola för de vet inte hur man är nåt annat. så ja de flesta är väl coola egentligen (har det något samband med att det är fettisdagen idag?? tåls å tänka på. semlor = coola människor).
mindre coolt var att jag failade på något som hade kunnat bli asbra om strindberg. men annars var det mest coolt, med en överraskning på historian som involverade robert de niro, sean connery, andy garcia och kevin coster (mr costner är minst cool pga diverse anledningar).
nu ska jag fortsätta denna semmelfria fettisdagen med samma coola musik som jag tjatat om de senaste dagarna. hoppas ni också mår bra! och är coola. pous och kraem (coolt att stava fel)

(detta inlägget må låta lite ironiskt men det var faktiskt inte alls så jag tänkte när jag skrev det! så ni vet! hejdå nu)


never gonna släppa lugg(en)

har blivit så himla filosofisk och skriver feta texter sen jag fick den här luggen.
skoja
alltså egentligen tror jag mest att jag blir hög av att lyssna på all denna fantastiska musik som östs (hahahha otroligt konstigt blev det ordet i den formen, haha åh varför har jag inte en expert på svenska språket till hands) över mig hela helgen och försöker processera (säger man processera eller processa? google säger att det är det sistnämnda) det. synd då att jag inte är en musiker så jag kan skriva en låt om hur bra musiker det finns i mitt liv. åh vad den låten skulle vara inspirerad

expectations på bra-lugg nivån:reality:
eller okejdå. mysig men oälskad är luggen min.


where the skylight shows the way

död.* lever på stulna blickar. och ögonblick. förut skrev jag om "stulna ögonblick" och hur jag förstått den frasen mer än någonsin osv. tycker om den frasen. den är fin. och väldigt precis! man förstår liksom vad man pratar om. en stulen blick. en blick som man egentligen inte får ge men som man ändå stjäl åt sig, fast inte heller helt utan medgivande. det är liksom en stöld i sammförstånd. (utan sammförståndet blir det mest. en blick. bara sådärh)
du får stjäla hur många blickar du vill
vet inte om det går fram vad jag menar. eller om jag bara låter himlans kär. det är jag inte! haha utropstecken för eftertryck. men glädje över att någon vill stjäla ens blick är väl inte helt konstig? det betyder ju att någon är nyfiken. och det är alltid spännande.

ville bara skriva om det som håller min energi uppe denna söndagskväll när jag är död på pianot (kan inte dö, måste öva MVH chinese mother**). inte någon speciell person/stund. bara alla de där guldkornen. de som blir strödda över ens vardag om man orkar kika.


*läs; trött. inte meningen att låta dramatisk men är ASTRÖTTLSFMLF;Ö.ld.
**kinesiska mödrar = kända för att drilla sina barn
hårt. alltså. poängen var att jag drillade mig själv. så jag blir min egna mor i sammanhanget. okej är för trött för å skriva.

mestmusik

idag var jag på en afternoon tea-föreställning (konsert!) då musikern jag hypeade igår har tonsatt tranströmer och spelade det i det mysiga lilla caféet på teatern tillsammans med en annan musiker och vän. HERREMINGUD VAD BRA DET VAR. alltså. det var länge sen jag lyssnade på något så bra musikrelaterat och live. 1. tranströmer är så otroligt fantastisk med ord och jag älskar hans dikter/poesi/lyrik/vad helst han skulle ha fått för sig att skriva ner. 2. denna musiker jag hypear gör jag med all rätt för han är ju en sån där otroligt talangfull person som skriver musik som inte går att beskriva, alls. för så bra är den. 3. den andra musikern, som jag inte hypeat över, har jag bara hört spela en gång förut men HAN ÄR JU OCKSÅ SÅ HIMLA BRA (spelade trummor och elgitarr om jag minns rätt. ÅHBRA) och de är så bra tillsammans.

jag blir ibland rörd av musiker jag ser live men är för tuff för att visa det och alltså äsch, jag blir inte direkt så rörd att jag sitter och kämpar mot tårarna utan det är mer en känsla. och oftast är det egentligen bara för att jag blir stolt om jag känner musikern i frågan. så. men idag! hallå! jag sitter där i ett rum med 60 pers och blir vattnig i ögonen. och med det menar jag tårögd. för det var så snyggt, fint, vacker, komplext, enkelt, ärligt. och så gör bara inte jag. går och blir tårögd bland människor (haha skämt o sido, jag blir bara inte det, det är inte något medvetet det bara är). med andra ord tyckte jag att det var fantastiskt. ville ju bara tala om det!p.s. björn ranelid hade ju iallafall kunnat sjunga om han nu skulle vara med i melodifestivalen. och sluta säga "oh, ohoh yeah" tillsammans med en dryg handgest. men såklart ska de gå vidare!!!!!!! haha bitter. monikern råååå?? åarhg. mello har ju gått helt fel nu. d.s.

formuleringar / augusti

hej! livet med lugg är konstigt. det är mysigt att kunna ruffsa i en lugg men omysigt att man känner sig konstig i den så därför ska den få försvinna. it's time.
funderar på om jag borde skriva mer viktiga/coola/världsomvälvande saker i min blogg än lugg-fakta? antagligen! men det är så svårt att hålla sig till ämnet ibland för mig, jag har så mycket jag vill säga och få fram att det blir en fet roman (nej. känns så dock!) och då känner jag mig inte nöjd. för det mesta.
men jag får se om jag orkar skriva om andra åsikter än lugg-liknande. för det skulle vara värt, det är ju liksom också saker. som tänks på.
bara det jag ville säga! krams

someone not youmin fredag just nu!!! det jag har i handen är selleri. varför? FÖR DET ÄR BÄST. så himla gott. det jag har i samma hand men som uppenbarligen inte är selleri är en skiva. EN ASBRA SKIVA. (märker ni att jag är pepp på livet? DET ÄR DÄRFÖR JAG SKRIVER SÅHÄR). okej mer exakt så är det andreas kullbergs skiva. fantastiskt bra bättre bäst.

men nu ska jag äventyra med överraskning och så (som har blivit en norm för alla som fyller år nuförtiden)! hoppas ni får en fin fredag som är fylld av versaler och ordet bäst (alltså en pepp fredag)!!!!!

but you don't see me standing here (I just came to say goodbye)

ex på inspirerande människor på onsdagskvällen (haehue fick tänka efter vad det var för dag, allt bara händer ju):

http://www.myspace.com/andreastengblad


så himla sööööötaaaaaaaaaduktiga


allan edwall och björn gustafson. HALLÅ


hasse alfredson och tage danielsson


galenskaparna + after shave


monty python

august strindberg!!!!!!! (i strindberg-mode detta strindberg-år)

de inspirerar mig ikväll tycker jag!! hehe kul att typ 75% av dem är komiker
(dåligt att det bara är en kvinna. får ta igen det senare)

p.s. (det blir visst många ps/post scriptum/tillägg nuförtiden.?..)

inspirerande människor är bäst. praktiskt taget alla är inspirerande någon gång, på något sätt, till någonting. jag skrev ju ett inlägg härom dagen om människor som är "extra intressanta utan anledning" och det var fel. för jag är egentligen nyfiken på alla och tycker alla är intressanta på något sätt. på riktigt!
men det finns ändå vissa som är något extra för vissa (och andra som är något extra för andra), och så ärde bara, helt utan anledning. då kan man ju njuta av/bejaka/utforska de här tankarna. för visst ärde spännande att upptäcka någon människa man vill upptäcka ännu mer?

d.s.

with the stars up above in your eyes

skrev ett inlägg om mitt misstycke över taylor swifts konstigheter (älskar den riktiga country-mannen som satt där med cowboyhatt och allt) och sen bruno mars nominering i samma kategori som bon iver på grammy-galan men jag är för oinspirerad för att skriva något ordentligt och tog bort det. (vill dock tillägga att det enda som håller mig kvar vid galan är paul mccartney som spelar om typ 10 nummer, finis!).

livet är fint men jag är för trött!! åååheee. irritert. imorgon ska jag klippa mig, då kommer jag bli pigg. av skräck. men alltså. det blir nog bra! i brist på inspiration får ni en fransos:varför lägger hon bara upp bilder på gubbar???
undrar ni nu. det är män. svara jag då. da real deal.

sluta vara så övertydlig, jessica

Nä, vi sitter inte i Paris på ett kafé
Inte på en nattklubb eller bar i S.t Tropez

är jättetrött. men det var lätt jättevärt för jag har varit på måndagsmys bio med min fiski. såg hamilton. älskade mikael persbrandt. livet är gött, med andra ord?!
imorgon ärde alla hjärtans dag, tänkte bara påminna ifall ni glömt (det är lätt å missa liksom) och på torsdag planerar jag att klippa mig. planerar. hm. ja det ska bli spännande.
PUSS

p.s. ibland är livet lite extra komiskt och roligt (det är ju nästan alltid det till någon grad, men ibland ärde extra) och det är det nu. då ska man våga skratta och välkomna tok-osv, för det är ju kul. "livet är förjävligt, det blir inte underbart förrän du begriper dess humor", som en klok människa en gång skrev på sin blogg. det är en sån där värd tanke. d.s.

"det är något speciellt med honom".

Feist – Secret Heart

skrattar, spelar piano, myser med min familj och är jävligt förkyld. det är min söndag nu. och tanken på människor som, i mina ögon, har "något speciellt" (som man säger) och blir så mycket mer intressanta för mig. gör mig så nyfiken på dem utan att de egentligen har gjort något. knäppt? vad är det som olika människor ser hos olika människor? om ni förstår vad jag menar. hoppas det, annars låter det mest som ord-trassel.
håller för övrigt på att läsa "fröken julie" av strindberg, det är ju strindbergs år som alla säger!!, och den är så sjukt bra att jag knappt förstår det/dör lite. jag blir alltid lite facinerad när folk lyckas fånga människor så bra och pricksäkert bara genom dialog (det är ju ett manus så det är praktiskt taget bara dialog hela tiden). men efter att ha sett "dokumentären" om när de satte upp föreställningen på dramaten med mikael persbrandt och maria bonnevie (del ett, del två2two) så tänker jag bara på mikael persbrandt när jag läser hans roll.
men, inte klagar jag på det. okej jag tänker inte börja prata om varför jag älskar mikael persbrandt men vad är detta för man som är så sjukt manlig samtidigt som han gör en bättre point än vad jag någonsin kommer kunna???? p.s. han har tatueringar d.s.

hoppas ni mår bra for ovrigt! kramaaar ochkramarpå tal om mikael så har café en smärre roman om honom, med honom, här! och med smärre roman menar jag otroligt lång intervju om praktiskt taget hela hans vuxna liv. men det är värt, vem ärde vi pratar om här?

p.s.

avgudar nästan att mitt täcke matchar med min persikofärgade blogg (den är typ inte ens persikofärgad men nu låtsas vi). WHAT UP? jo det som är up är min tankeenergi som vill ut på bloggen. no mo' no mo' (no more) för nu ska jag sova. nattsen!

vanvettigt

tok! saker om/i mitt liv:
-jag avskyr min ekonomi. fast med ordet ekonomi antyder det att jag har pengar att göra nåt av. det har jag inget.
-jag är sjuk föralltid. nemen. kan man sluta hosta + snuva snart?
-skavlan var på tv ikväll, såg det då övriga är ute på krogen. skavlan är bäst.
-sen började män som hatar kvinnor. m-hm!!
-svenska filmer är fina för svenska skådisar är bäst och asmysiga och bra.
-idag tårades jag lite på svenskalektionen över fina strindbergs ord som mikael persbrandt fick säga, Å SÅ BRA. vilken man. vilka män!
-bra författare är bäst. i'm talking to you, john lindqvist ajvide (ajvide lindqvist)! och inte till den mest överskattade boken, slumdog millionaire (hette först Q & A), jag någonsin hört talas om och ÄNTLIGEN läste ut idag. inte för att vara sån men; helt värdelös bok. möjligen mer värd om man är indisk. jag vet inte. jag är ju inte det. såatteeäh.
jag ska sova snart. för det är jag värd. (skämt. o. sido. sova är mikketmikket bra. tillochmed på fredagar). och jag kan inte formulera mig nu är för trött
-jag har sjukt ont i tungan efter tre omogna kiwis. ÄT INTE SÅ! tungan säger nej.
-jag undrar hur man kan se världen som lisbeth salander gör? och tro att människor är genuint onda ibland, att man väljer vem man är oavsett uppväxt omgivning osv. det är så konstigt det där, med maskrosungar och motsatsen (vad det nu kallas), för det finns liksom inget mönster alls gällande hur man blir. alla lika alla olika
-det är jobbigt att tycka att livet är bäst och sämst på samma gång.

-livet är tokigt och jag hoppas det kan lugna sig lite, kanske ett snäpp eller två bara, och bli lugnt och gosigt ett tag! inte överraskas och ha sig. hallå, det är ju alla hjärtans på tisdag.
GODNATT! MVH WEBCAM-GURL

tackförmig och för tacket

sista insikten innan duschen som skulle ha skett för en timme sen:

alla mina inlägg ska se ut såhär. för vem fasiken orkar kolla på min blogg? inte ens jag orkar läsa den. /sur på det oläsliga ordbajset
(coo-coo ca-choo, mrs robinson)

crack-bloggy.

http://www.filipochfredrik.com/
HALLÅ! JARÅÅÅÅ. ett steg närmare fredrik (och filip. men alltså. fredrik<3333333333osvosvföralltid). har nyss upptäckt hemsidan, som inte funnits så jäkla länge vad jag förstår?, och ville dela denna fantastiska upplevelse. hehe. ja men visst ska man vara glad när man blir glad!(idag kallade de på grey's en bebis "crack-baby" för de blev som beroende av bebisen och ville inte lämna ifrån sig den när de väl gosade med den (bebisar<3) och lite så känner jag för min blogg nu. vill inte riktigt lämna den när jag väl börjat skriva. men NU ska jag duscha! snart)

livet som tant i en lasse-tröja

tänkte inte alls gå in på bloggen och skriva något utan låta den vila och hoppa in i duschen istället med alltså. allt det här pratet om politik. som klingar så fel i mina öron. gör mig lite trött och ledsen och det känns som att jag läser samma sak hela tiden bara från olika sidor.
hur alla jag pratar med/läser texter av måste vara så himla vänster och hata på högern eller höger och hata på vänstern. det finns inget "nu lyssnar vi på varandra" utan mest bara "de gör helt fel, tänker fel, är fel, räknas inte för de är fel, fattar inget!". och det spelar ingen roll vilken sida vi pratar om, båda låter precis likadana. jag inser, SJÄLVKLART, att inte absolut alla människor på det här sättet men en sådan himla stor del att jag blir lite trött.
och på ett plan förstår jag folk som säger så, vem orkar argumentera med någon som inte lyssnar? men hallå. om ingen vill lyssna blir det ju bara två tjuriga barn som står i varsin ände av rummet och vägrar inse vad de gjorde fel. skitsamma. blev bara lite trött på det hela! som jag sagt, tre gånger, nu. eh-he.
det jag verkligen bara ville påpeka med inlägget är att, om man vill göra något, påverka någon och/eller förändra något så måste man ju lyssna och försöka förstå också. precis som man vill bli hörd och försöker förklara. det var bara det!!

kul att mina två senaste inlägg handlar om politik och SVT. näste kanske handlar om hur politiken syns i SVT? vem vet, allt kan hända nu. mitt liv som tant är ganska givande måste jag påstå! kramar

p.s. feminist betyder inte någon som hatar män och vill döda dem. "Feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006)." så varsågoda. var vänliga fatta <3 d.s.idag har jag lasses ansikte på tröjan och känner mig asacool (läs snäll. för den ger mest snäll-vibbar till mig, egentligen).MVH snäll och trött

det mest inspirerade inlägget på länge som inte skrivs i bitterhet/sjukhets ilska. OM SVT

jag känner mig alltid som en liten gumma när jag tittar på go'kväll (alla två gånger, ungefär). men det är mysigt! det stod en kvinna och pratade om pannlampor (det är lite skidtema verkar det som) man kan ha när man är ute i spåret så jag skulle kolla vem hon var. på infon stod det
"Magasin. Johan Wester och Anders Jansson från Hipp Hipp berättar om sin nya föreställning Köp mjölk. Skriv bok."
då läste jag det alltså som att föreställningen hette "Köp mjölk." och att de på SVT uppmanade till att man ska skriva en bok. hahaha. men så var inte fallet. kvinnan med pannlamporna flirtade för övrigt mycket osubtilt med den skäggiga programledaren som å andra sidan hade mycket charmigt skägg så who's to blame. han sa nyss "ni biter er lite i foten" så ja, han verkar rolig. SVT är charmigt! det är lite underskattat som någonting som är där i bakgrunden och som man tittar på på julafton.

förutom när man kollade på bolibompa. åh vad det inte var underskattat då. nu går det inte ens på ettan längre. vad har hänt med världen? kan man fråga sig då.


hallå!!! johan är kvar som programledare! nivet han som hade en liten mus som hette pipen? mh. så himla bra. nu är hans hund också med tydligen. så. himla. bra! (kikade upp deras hemsida och hittade en massa fint, nostalgiskt)


trötterntröttern

Dag 6 – 10 saker jag gillar

1. överraskningar. i alla former, även när man råkar överraska sig själv (haha). att upptäcka nya saker räknas in här för då blir man överraskad av nyheten!
2. mat, god mat, riktig mat.
3. teater, böcker, filmer, sån där fin underhållning som är så fantastisk när den är bra!
4. att lära mig nya saker. mm!
5. den fantastiska familjen som jag har.
6. mina fina vänner. att krama mina fina vänner.
7. fina låttexter (och ordet fint, tydligen. som står överallt i min blogg he-he)
8. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – 40 Day Dream (fast alltså. musik!)
9. barn! det känns som en självklarhet ibland men det ärde ju inte det. så barn!
10. män med skägg.

det var ovanligt koncist för att vara jag! är nöjd. hoppas ni mår bra och såe, krams.i'll be your emmylou

plottrig blogg! så det kan bli ibland. har väl tyckt det varit kult å uttrycka sig med bilder.

alltså hallå! (ja hallå vem är det? oh. classic.) det är vänner på tv. det är så himla bra. monica och richard har reunoin-ats och är kära igen trots att han har rakat av sin mustasch. det, mina vänner (ha-ha no pun intended), är en riktig man. tom selleck. chandler är bäst och roligast som alltid. och joey pratar om sin kärlek till The Shining vilket har gjort att jag älskar honom mer än någonsin.
"what's so great about the shining?"
"no. the question should be "what is not so great about the shining?" and the answer, is nothing".

på andra punkter än serien vänner satt jag nyss å kika på skavlan (bra!!!) för det är det, och bara det, man gör när man är sjuk. tittar på tv. i vilket fall var first aid kit där, dem som jag varit så nyfiken på men inte tagit mig tid att lyssna på. ÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD DUKTIGA DE VAAAAAAR. asbra. assöta. asvärda i största allmänhet.

First Aid Kit – Emmylou

när man har haft en dålig dag

kan man kika på coola människor som är roliga och bra, så blir man glad.
if you get it
(bidlerna. alltså them. för de är ju flera. duh <3) så ärdu också cool och rolig och bra.

hej, melodifestivalen!

under melodifestivalens första deltävlings repris tänkte jag såhär.
varför ser marie serneholt ut som agnes gjorde förut i melodifestivalen? med guldgrejen-jumpsuiten (som jag förövrigt inte fattar grejen med? okej vi vet att du har en snygg kropp. meneh. ahaokej). awkward ju.

ana gina säger "allting torsten flinck gör blir jättestort" och dagen efter står det överallt om hur han tog henne på rumpan (klappade!). uppmärksamma kvinna! (lät bittert men tyckte mest det var ovärt hur alla kände behovet om att skriva om torstens klapp när ana gina antagligen inte bryr sig så mycket själv).

HELENA BERGSTRÖM
ÄR ASGULLIG I MELODIFESTIVALEN. äntligen, helena, efter alla gånger jag sett "livet är en schlager". hon är så himla söt.

alltså.. sean banan.. börjar det inte gå överstyr nu? detta är inte riktat till honom utan till melodifestivalen.

THE MONIKER
ÅHÅHÅÅH BÄSTA FINA DANIEL. bäst. han gick förbi mig i somras när han var på skansen och sjöng. ja, jag var alltså bara några decimeter från hans - då- enorma skägg. han var duktig i melodifestivalen tyckte jag men tydligen inte svenska folket. wattafak.

afrodite
är också så himla söta. jag tror jag delar upp deltagarna i två kategorier. 1. ni är söta och bra och duktiga och jag kan titta på er i melodifestivalen. och 2. ni förstör bara hela grejen huehuehue och är anledningen till att melodifestivalens dekadens.

jag borde väl ha någon tanke om loreen också men alltså. jag förstår henne inte riktigt. tyckte dock det var charmigt hur hon sa "jag är inte så kaxig som jag verkar" eller något i den stilen. men av kategorierna hamnar hon defenitivt i ettan!!!

det var det. nu ska jag fortsätta dö i min säng och sluta skriva på min blogg /sadsad.
pussar!!
(inte riktiga, skulle ändåså bara nysa)

achoachoachoaj

Dag 5 – 10 faktapunkter om mig själv & en nytagen bild på mig

1. AAAAH MIN NÄSA GÖR SÅ SJUKT ONT! mvh tjej som har blivit borskämd med friskhet i livet (=är ej van vid att vara sjuk).
2. jag tycker om att titta på film och har någon slags talang som är att jag alltid förstår vad folk pratar om för film utan att de själva vet det. tex "alltså.. det var plastträd trorja och.. på en flygplats..?" -ja det är the terminal. typ så.
3. jag har kommit fram till att ödmjukhet är det ABSOLUT MEST ATTRAKTIVA HOS EN PERSON. någonsin. detta är ett absolut.
4. frukt är frihet!!! nejmenalltsåe. jag älskar frukt!!
5. det är fint å se saker från nya perspektiv tycker jag, lite nya tankar och så. bra!
6. idag har jag sett på naturkanalen om kafferbuffeln i sydafrika, asintressant (på riktigt) och sitter nu och tittar på mello reprisen. ja jag skrev just mello ist för melodifestivalen.
7. jag har aldrig färgat håret! #funfact
8. jag tycker att john lindqvist ajvide (jaaaja ajvide lindqvist </3) är otroligt bra och älskar i största allmänhet bra författare (vilka som är bra är ju subjektivt men alltså. enligt mig pratar vi ju här!).
9. jag borde antagligen inte skriva i bloggen när jag är sjuk å hjärnan arbetar emot mig.
10. därför ska jag sluta nu. efter ett melodifestivals inlägg. ja! hejdå (det här räknas ju egentligen inte alls som en punkt.)

Cat Stevens – Wild World - Demo Version

nu blickar vi frammåt

hej! jag mår sämst! men skrattar åt/med livet för det är kul. sämst mår jag bara rent fysiskt för jag är sjuk osv men i huvudet mår jag bäst för helgen var bäst. bästbäst. såmandör-bäst. men nu skulle vi blicka framåt va,va.
det gick ju inte långt för nu började jag läsa min andra blogg med roliga inlägg och såg det första jag skrivit när jag inte ens visste vad jag skrev om det bara kom ord. så som ack så många musiker sagt till mig att det blir, och så förstår de i efterhand vad texten handlade om. nu påstår jag inte att jag är en musiker (haha. det var ju ingen låt jag skrev. hallå!) men det är ju en kul lika-känsla. vet inte vad mina ord handlade om. det brukar jag jämt veta på denna bloggen dock. vad mina ord handlar om.

vet inte om jag ville komma fram till något. livet känns läskigt lugnt och rofyllt just nu. som att det snart kommer snärta med grejer och således antagligen stress. får ta ett steg back snart så jag är beredd på snärten. om det kommer någon alltså. ingen vet! (som vanligt rå hehe.). så länge tänker jag chilla (chilla.) med black adder på tv. dvs med rowan atkinson, stephen fry, hugh laurie och tim mcinnerny. det är en bra kur mot sjukdom!varför har du smink när du är sjuk jessica??? är du dum i huvudet?
jag har åkt tåg. blevbahså.

"George and John, buddies and pals."

kikar på Driving miss Daisy i min självömkan över att jag är sjuk. hade alltid föreställt mig miss Daisy som någon ung tjej med rosa rosett i håret. så var inte fallet! den verkar fin. förstår äntligen motsättningslöst varför alla ser morgan freeman som gud. förutom att han spelar gud och låter som någon som skulle kunna vara gud alltså. han är fin! duktig.
för att ge inlägget mer substans får ni bilder på min finkammade lillebror och ett hörn av mig. tack å hej!idag fyller jag år om exakt sju månader (arton 18 myndig osv whoop) om man räknar på månader, och det tycker jag är det enda logiska. liten hon är, den där jessica

RSS 2.0