7. Fyra oattraktiva saker.

aaaah va hoppade hon över punkt 5 OCH 6??? jo som såhär är det att jag inte orkar ta tag i dem dumma punkterna men måste ju för fasiken fortsätta med listan och då blev det hoppigt, men det funkar det med! hiho

1. överdriven fördomsfullhet/trångsynthet

2. behovet av att retas varenda sekund för att visa något slags intresse. visst kan några retsamma skämt ara kul men grejen att retas hela tiden bara för att? ne.

3. försöka vara någon man inte är, det är ju så tråkigt.

4. att spelar svårfångad/ointresserad för att man tror att "det är så spelet ska vara". det är inte så spelet ska vara. det är inget spel. va' bah ärli'.

och det här gäller väl mest om det alltid är så. visst är alla kanske fördomsfulla, retsamma osv ibland men en konstant upprepning är oattraktiv! så. när det slutar vara en engångsföreelse (ja jag förstår att det slutar vara en engångsförteelse andra gången man gör detta men ni förstår vad jag menar?! när det blir en vana. (mhmm makten att kunna uttrycka sig bra<33))


Tu seras pour moi unique au monde. Je serai pour toi unique au monde.

sitter och dricker kaffe (GOTT) och ser på grey's anatomy (gott. gott mos). snart ska jag smeta på lite läppstift, sätta upp mitt hår i en "orkar inte röra håret"-rörelse och sätta mig på bussen ner till stan för å träffa julia+elsin. det blir fint, vi ska mysa å se fina filmer vettni. ha en fin kväll, puss å krams!

glad katt m. kaffekopp (varför katt? alltså de är ju mjuka och glada osv).

hurricane och släng ner nyckeln och så vidare!

sitter och är arg på mitt hår som är fluffigt på toppen men ej på sidorna = dålig facepalm. har min klassiska "orkar inte röra mitt hår"-frisyr.


den är irriterande och oförutsägbar men jag är som sagt för lat för att röra håret. idag har jag gjort ingenting och det var skönt medans alla andra sitter och lägger upp utklädnadsbilder på facebook. det är halloween och man borde väl men på sistonde har jag ibland bara följt min känsla av Magnus Uggla – Jag Skiter och skitit i att göra något jag ändå inte har lust till! mah!

kul upptäckt; tage danielsson har regisserat ronja rövardotter och jag hade inte heller något minne what so ever om att tommy körberg var med i den men det var han juste visste! åh vad man kan upptäcka när man kikar igenom astrid lindgren filmer.


ha en fin kväll, puss!!

jag vill eiiiinte sova

när klockan  är 03.44 och man är pigg med lite huvudvärk och across the universe på tv så vill man inte sova och då får bloggen två inlägg på en gång (typ)!!! beatleslåtar kan vara något av det finaste jag vet.

sitter nedsjunken i sängen min med en lite trött hals och irriterat huvud. har haft en fin kväll med höstfest och ASGOD linssoppa, den var verkligen god och nu är jag hungrig. trevligt sällskap, kul musik, tokiga lärdomar, och diffusa beröringar. lite så var det också (utöver soppan alltså), så himlans fin var kvällen! nån insikt skedde väl också så som det kan göra ibland men fler frågor väcktes så just det momentet var inte överdrivet givande, om ni undrade alltså. merrååå? vad mer hade jag tänkt skriva? intevettja. saknar mina finisar lisis och maddsis (IS!) lite kände jag spontant att jag ville skriva innan jag säger tack och godnatt! hoppas ni sover gott och bra! poussssssss


osvosvosv

jag blev arg på vägen hem och svor åt cupid men det kändes för riskabelt för att lämna vid. så jag bad om ursäkt och förklarade mig själv, men det är inte lätt när det är svårt, och att skriva jävla dikter med svordomar i är inte lösningen. vad är då lösningen? ÅH DET ÄR BARA Å SLUTA LETA, säger en klok man med en hel hord människor bakom sig. ja det skulle ju fungera om persikor var citroner och citroner var tomater, kanske. men nu är det inte så! nu fungerar det inte så! inget fungerar som det ska, och det i sig är ju så det ska vara - egentligen. på gott och ont. kaos alltså.
för livet är inte en dansktextad across the universe på tv3danmark då man går runt och spontansjunger beatles hipp som happ, där bono kommer in på ett bananskal och gör allting till lucy in the sky with diamonds, där man sjunger "hold me tight" till sin käreste eller där jim sturgess sjunger "all my loving" till dig med sin näsa tryckt mot din. livet är fint och bra och kaotiskt, men det är inte så som jag just skrev att det inte var. borde man då sluta hoppas att jim sturgess ska komma och sjunge för en? antagligen.

borde man strunta i att skriva i sin blogg klockan halv fyra på morgonen efter ett par glas vin? antagligen. men vem bryr sig om vad man borde egentligen. (INTE GEORGE NÄR HAN RUFFSAR PAUL I HÅRET I ALLA FALL)


MJP - probably the best planmakarna in the world

plan för morgon: gå upp sju imorgon och se x-men first class innan skolan bara för att den är så jävla värd och betyder michael fassbender och james mcavoy.

troligast morgon: snoozar alarmet för länge för att hinna se filmer. somna om. rusha till skolan och kasta längtande tankar till michael och james.

möjlig morgon: går upp sju imorgon och ser x-men first class innan skolan bara för att den är så jävla värd och betyder michael fassbender och james mcavoy.

resultat: antingen fin, lugn morgon med bra film eller en morgon med extra mycket sömn.

slutsats: jättevärt.orelaterad men glad bild


4. Sju saker som korsar dina tankar ofta.

vilken svår lista jag valde att göra! lite eftertanke där, men nu ska jag väl köra på.

1. har jag något att läsa på? har jag något jag måste skriva?? klart jag har, åh vad är det jag glömmer??? - så fort jag får en ledig minut eller två

2. om jag ändå kunde sjunga skulle livet nog vara lite färggladare. eller inte, men det skulle vara kul

3. varför analyserar jag saker så ofta?

4. undrar vad hon/han/de tänker just nu. är de lyckliga?

5. mat är gott och bra. varför förstår inte alla det?

6. awesome music being awesome.

7. varför tar så otippade saker upp så mycket av mina tankar? tokigtlokigt.

nu blev det ett antal frågor här trots att mina tankar ofta brukar gå i konstateranden. ville bara påpeka för det var ju lite kult!

kvällskvistens överraskningar

ser på nowhere boy, spontana känslor;
ÄR DET DÄR HAN FRÅN KICK-ASS? ÄR DET ÄR DET ÄR DET?
jag det var han. kan han sluta chocka mig med sitt utseende? vad är detta? hur kan filmindustrin kombinera en historia om john lennon med aaron johnson och sätta förväntningarna på livet längre bort än vintergatans ände?
james mcavoys fru är ju faktiskt inte duktig som skådespelare. jaha men hon kunde sjunga och spela gitarr. och så var hon väl söt. men hon spelar inte så bra /försöker övertala sig själv om något otroligt dumt, varför ska jag lägga mig i james mcavoys kärleksliv för???? att han är fantastiskt är ingen anledning.
aaron johnson kan spelar gitarr han med? jaha okej. tjarå.

EDITEDITAKUTEDIT!!!!!!!!!!!!: pojken från love actually är med och sjunger och spelar gitarr. vad är detta för film och varför har jag inte sett den förr? även; varför kan jag bli så exalterad över en film?? så många frågor så lite svar.


men

har hållit mig borta från videon på den lilla kinesiska flickan som blir påkörd som det talats om på sista tiden. mest för att jag inte vågade satsa på att mitt psyke/hjärta skulle klara av den men också för att jag inte såg någon bra anledning för mig att se ett så hemskt klipp.
ja men jaha, nu såg jag den endå. eller nja. de första sekunderna. hann inte stoppa innan hon blev påkörd trots att jag insåg att jag var tvungen att stänga av så fort jag såg den lilla flickan gå på vägen i sin egna lilla värld. finns inte så mycket att säga om det egentligen, ville mest säga det.
men ja, världen är en olycklig plats många gånger. och trots att jag inte är en av dem, och trots att jag inte vill förstå, så förstår jag förbittrade människor som är besvikna på världen många gånger. därför tror jag att glädjen behövs ännu mer, såklart också medvetenhet men glädjen förbises så ofta. den behövs för att göra det bästa av och med dem som är kvar här. godnatt!

3. Åtta sätt att vinna ditt hjärta.

1. ordvitsar dårå, se föregående inlägg.

2. Love thy beer-belly. alltså; beer belly.

3. spontanitet, att inte tänka efter hundra gånger utan ibland bara köra.

4. se ut som edward norton. nej men skämt å sido, var snäll (och då brukar du i regel se snäll ut, som edward... så i förlängning; se ut som edward norton).

5. var öppensinnad. vi behöver inte tycka om samma saker men också kunna acceptera att vi inte tycker om samma saker så ja.. var öppensinnad även mot sånt du inte tycker om/inte vet nåt om.

(försöker komma på dem tre sista. det är ju de små sakerna och svårt att sätta fingret på)

6. var bekväm och säker i dig själv. det är ju asbäst.

7. var knäpp, gärna lika knäpp som jag men jag vet att det är mycket att begära så lite småtokig funkar nog!

8. sist men inte minst - sparar det bästa till sist. ha skägg/skäggväxt/stubb/något liknande charmant. det är så himla trevligt.


2. Nio saker om dig själv. Del 2.

var så trött sist jag skrev på listan att jag trodde det var två punkter kvar när jag skrivit 6/9. hjärncellerna?

7. jag blir ibland lite/mycket extrem. sällan på fullt allvar, men ofta på åtminstonde lite allvar. det är en udda sak i livet som jag tycker är rolig men det är också skönt att få utlopp för sina känslor på ett halvseriöst sätt, såklart inte någon person (psyka ur på en vän) utan mest på mig själv.

8. ordvitsar är något som ligger mig varmt om hjärtat. när ordvitsar är som värst är de ändå bra, enligt mig. vill du vinna mitt hjärta? kom fram och säg en ordvits. vill du bli av med mig? klanka ner på ordvitsar.

9. jag älskar frukost.

när du vill och när du kan/glömma

sitter i sängen och chillar med min bästa vän apelsinnen. bildbevis:

oh orange, you're so yummy for my tummy

jag och apelsinen!


"vad tycker du om det Herr Orange?"


skrattar åt mig själv som sitter och tar kort med en apelsin. vad gick fel? vi var ju bästa vännner ja.

det var allt. nje. det var allt för detta inlägg, desperata hemmafruar (varför skriver jag det på svenska?) på femman. PUSSS

2. Nio saker om dig själv.

oj sikken svår. i will try my best.

1. den där jessica släpper sällan/typinte in folk, speciellt inte medvetet. men gör hon det är det nog desto "större". (ja tredjeperson, låt mig heho)

2. jag lyssnar jättemycket på låttexter och minns dem oftast väldigt bra just därför.

3. jag använder ordet "kär" otroligt fritt i min egna oseriösa benämning ex; jag är kär i edward norton, jag är verkligen det. i ordets "rätta" benämning använder jag det aldrig när det gäller mig, trots att det skulle stämma in.

4. när jag fastnar för en låt kan jag lyssna på den om och om igen, men det är få som har kvar sin stora plats i hjärtat efter "replay"-perioden. ett exempel som har lyckats är Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – 40 Day Dream och jag undrar, varje gång jag hör den, varför just den rotat sig så djupt i mitt hjärta?

5. jag analyserar automatiskt allt, på gott och ont. inte överanalyserar nödvändigtvis, men analyserar.

6. småsaker kan göra mig innerligt överlycklig, de kan verkligen det. vilket är fint!

kom inte på/orkade inte komma på två sista punkter. fullföljer listan senare när jag inte halvsover hehe-he. krams!!ikväll blev det klarhet. ett tack och en eloge från mig för det!

tokigt hur saker blir. hur ens känslor och tankar kan påverkas ack så mycket av låten man lyssnar på just i den stunden, till exempel. den här måndagen var en tisdag, misstänker att morgondagen kommer vara en måndag. hur resonerar hon nu??? tänker ni då.
jo som så att dagen har gått upp och ner som den längsta berg-o-dal banan någonsin. imorgon kommer antagligen inte göra det = en vanlig måndag. de liksom bytte plats. tok! jag var ju inte ens beredd, trodde det skulle bli en stabil måndag men icke! "höhö tror du du kan lista ut logiken i livet eller? NÄHÄ" lite så sa livet till mig idag. då skrattade jag och dansade lite i vinden (bakstavligen talat. inga metaforer här inte, det var fasligt kallt dock, hej superhöst).
annars rå? ska göra punkt två på min lista och hedra mitt åtagande. sen hoppa i duschen och mysa ner mig i sängen min och se på tv. inga måsten finns ikväll och imorgon börjar jag inte förens tiden tio. PUSS

asbraasbraasbraaaaaaaaaa. vill ha mittentjejens lugg.


1. Tio saker du vill säga till tio olika personer, just nu.

1. -Hej! Jag tycker du är fin och så och jag vill gifta mig med dig men så länge kan vi ju ta en kaffe bland höstlöven?

2. -DU ÄR SÅ BRA ATT JAG INTE VET VAD. alltså. du är väldigt bra och cool. (skulle säga detta om personen i frågan var i närheten, såklart. denne är inte det.)

3. -Du är så inspirerande och fantastiskt och jag vill säga så mycket men munnen kan inte alltid säga det hjärtat känner såatt detta får hålla så länge. (parantesen gäller även här)

4. -Det känns som vi har ett underförstått samförstånd men ibland blir jag osäker eftersom underförstått aldrig kan riktigt bekräftas - det är ju outtalat, har du någonsin känt det?

5. -Du är himlans bra. Tvivla inte på det och känn att du behöver nöja dig för att du är ovan vid tanken att du är bra. Du är verkligen det.

6. -Anta inte att jag är en sån som säger saker jag inte menar. Det gör jag inte, känner ingen press på att få bekräftelse och interaktion genom att ge tex komplimanger som jag inte menar, tack.

7. -Vad tänker du när du ser mig? eller omformulerat; -Tänker du på mig, ibland eller någonsin?

8. -Har du spel och trick, lätt att stampa sönder, strunta i att ringa eller glömma någon i regnet? Har du svårt att vara ensam, lätt att vända från ett varmt leende till ett beskt ord, en tendens att prata om saker du inte vet så mycket om som du ger sken av? Är du blind och döv, för dem som du betyder nåt för? Älskar du rött, att leka vacker romantik, att locka genom mystik, din lyrik? Eller hade/var/älskade du kanske det, förr?

9. -Tror du dig själv förstå mig? Eller väger du mellan att lita på tanken att du förstår mig och tanken att du inte har en aning?

10. -VAD MENAR DU EGENTLIGEN?and number one starts.....now.

what???! ska jessica ta på sig ett sånt åtagande att det innebär att göra en lista över flera dagar???? ja. svaret på denna befogade fråga är ja, jag ska i varje fall försöka. för listor är kul å så. JA

1. Tio saker du vill säga till tio olika personer, just nu.
2. Nio saker om dig själv.
3. Åtta sätt att vinna ditt hjärta.
4. Sju saker som korsar dina tankar ofta.
5. Sex vänner.
6. Fem personer som betyder mycket för dig (utan inbördes ordning).
7. Fyra oattraktiva saker.
8. Tre saker du attraheras till.
9. Två smileys som beskriver ditt liv just nu.
10. Ett bekännande.

glad!!!!tjej. tubtopp på bild nr2 (inte för att jag behöver förklara för min persika, i vilket fall hoppas jag att arina fick men av den bilden. tack!)

så himla nyfiken, så himla spännande

klanatar mig och är dålig ibland, det är väl ok. man dör inte, möjligen skämmer ut sig en smula. DET ÄR OK *försöker innerligt övertala mig själv* det går ju att rätta till. fortsätter övertala mig själv men lyckas klandervärdigt.
å andra sidan kommer man ingen vart utan att ta små språng som riskerar utskämning ibland. eller någon vart kommer man väl, men spännande liv vet jag inte om man får. "det är du som får saker att hända i ditt liv, ingen annan" (fortsätter försöka övertala mig själv, med klyschor uppenbarligen, men åh det går ju inte.) om jag ändå vågade lite mer.

helgen på SECO:s årsmöte var fin. lärorik. inspirerande. rolig. överraskande. skrattfylld. skäggig (bra. positivt). intressant. lång men kort. god. tankeställande. och överblickande, himlans bra. så himlans bra. inte minst för "patrick swayze". hoppas ni har haft en lika bra helg som mig, PUSSCH

godnatt!

och hejdå osv, sov gott! livet är bra fint men ironiskt ibland! och fantastiskt.


varför edward? för han är alltid relevant. speciellt när han är extra relevant.


lilla jag

ska på elevkårsträff/möte nu och resterande helg, spännande får se hur det blir får se får se. sen har jag två veckors "så gott som lov" så ja. jag mår bra. fortsätter lyssna på lasse (winnerbäck. alltid winnerbäck) och trallar runt bland höstlöven. hösten är fin! hejs!
(bilden är inte relaterad till inlägget men till livet och även, den är fin med en fin man)


tänker inte citera nu för allt är för bra för att välja en enda fras.

får ett sms av fish som säger att jag SKA SÄTTA PÅ P3 FÖR DE SPELAR THE ARKS SISTA KONSERT. jag gör det och mitt hjärta brister och fylls av kärlek samtidigt när jag hör ola säga något i stil med "det är vårat testamente!" om It takes a fool to remain sane. deras sista konsert och allt runt omkring den var så himla fantastiskt och massamycket surrealistiskt. nu blev det här inlägget jobbigt och konstigt men poängen gick förhoppningsvis fram, the ark är obeskrivligt bäst. och, vi ses i sängen!

(do do do do what you wanna do, don't think twice, do what you have to do. do do do do, let your heart decide what you have to do, that's all there is to find)

en dag är allting preskriberat

okej får jag bara. jag förstår inte hur lasse kan sätta ord som tar och trycker överallt. alltid är han så fin och rak, okonstlad, tycker jag. men ändå inte utan litelite tilltrassel här å var. anledningen till att jag skrev något som jag ändå alltid tänker var sista frasen i den här sången som jag aldrig lagt märket till förr (har väl inte lyssnat för noga). den var så synd för när lasse pratar om sig själv och sin missär vet man ändå att han mår bra nu (förhoppningsvis. vad vet man egentligen, men ett rimligt antagande är det) och så blev det bara lite rubbande när det inte var han som blev sårad i sången, för en gångs skull. tror han är lik flickorna han blir sårad av för övrigt. puss!!Du har så lätt att stampa sönder när Du väl fått in en fot. Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot, men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå - det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå.

Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två, du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på. Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan.. ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig, jag räcker inte fram. Men, Du har så svårt att vara ensam så Du går till "lilla mig". Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej.

Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon när Du ler. Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner, jag tror inte Du förstår allt som Du säger om det vackra i misär. Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där.

Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick, det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick. Nu faller mörkret över stan och Du går runt och sparkar löv; som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv

Jag har så svårt att veta om jag ens betyder nåt för Dig - du spelar nåt slags spel, och det kan så lätt bli mitt fel när Du ser på "lilla mig". Och en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Du älskar bara rött, och leker vacker romantik.. det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik men en dag är allting preskriberat och en del av Din lyrik.
Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig; ett slag till intet dömt. Ja, snart är allt i tystnad bortglömt, stackars dumma "lilla mig".
Ja, en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Och det värsta utav allt: Det här är sången - från en tjej - till mig..

you're the missing file

förstår inte varför jag tycker your/you're skämt är så roliga? sitter i detta nu å tittar på adam live på min väns begäran, MEN visste inte när det började så missade den första halvtimmen = missade möjligen det som var anledningen till att jag skulle se? jag vet inte, du vet inte, ingen vet. vad jag vet är att adam har bra skägg och att jag idag insåg att jag skulle kunna skriva en debattartikel om varför män ska ha skägg.

aaaaah insåg precis att daniel, fina daniel som satt i idoljuryn förut, sitter där hos adam och pratar om något jag inte lyssnade på (började lyssna igen när jag såg att det var daniel. vad har hänt med hans skägg??) så jag ska börja lyssna nu. hejspussvillemestskrivainläggetförattläggauppvideonnedan!

från början till 0:16.


jättemycket energi och lite panik

aaaaah får panik över att jag inte kommer hinna somna innan jag blir pigg och då få för mig att "dygna" är en bra idé och då kötta min blogg med ännu fler inlägg!!! nein! har jag ingen självdiciplin? tydligen inte eftersom jag skriver detta inlägg = fortsätter kötta sönder min blogg med en text om att inte kötta sönder min blogg. ironi är väl underbart. ack vad är det för problem som tar upp mina tankar? ibland är det ändå lite kul att förlöjliga sig själv, på ett snällt sätt alltså. inte på ett nedlåtande sätt.
idag kom jag på att om man blir stressat masserad (snabbt, som om personen som masserar är stressad) så blir man själv lite stressad. tills kroppen inser hur skön massagen är. då blir man lugn. AH HEJDÅ!

löjligt värtkan jag sluta vara jobbig och äcklig och löjligt dålig på att planera??? är det fysiskt möjligt? hahaaaaaaaaaa ville bara klaga ur mig lite med ovanstående bilder. nu skall jag plugga italienska verb + glosor. jahhhhhh. puss!

Alas, reality prohibits this.

tycker om måndagar och onsdagar, hatar tisdagar. de är ett ohälsosamt moment i min vecka (är relativt helt oprovocerat stressad hela tisdagarna, varför??!). greyäs på tv (skulle skriva grey's men det oavsiktila greyäs var kult) och det är bra trots att jag känner mig bortkopplad från denna säsong.
sen ärde body of proof, det är en sån serie jag blir arg på för att den tar upp tv tid när The Office inte ens visas på någon rimlig kanal under någon rimlig tid. det är en sån serie jag skulle bli arg på i vilket fall för den är brutalt dålig /tjej som tar tv på allt för stort allvar, överdriver det som redan är överdrivet och använder ordet "brutalt" för fritt. alla har vi våra brister. utom vissa undantag så som christopher waltz, han är la flawless.tragik men inte lyrik

känner mig lugn och lycklig just nu. känns som att lycka har fått någon slags tråkighetsstämpel (tog beslutet att skriva ihop det. skiteriii /rebell) om den inte är onödigt flyktig. man kan ju då rakt inte vara svår och lycklig på samma gång och det inte är en slags tragikfläckig lycka, och att vara svår är ju det som betyder något om man vill vara intressant! men jag är lycklig och inte tråkig. lycklig för det lilla som är det största så som mysigt mörker, varma duschar, fantastisk musik, höstlöv, hösten överhuvudtaget och underbara vänner. och vin.förut funderade jag på det där med att vara intressant. om man är överdrivet öppen och på om allt blir man snabbt och intensivt intressant, men intresset avtar. om man är svår och introvert är man i bakgrunden till en början, men upptäcks sen och blir den intressanta mer långvarit då man inte går att läsa som en öppen bok på samma sätt.
blev inte mycket klokare av dessa tankar, ja allt har väl sin tid men i slutändan är det ändå alltid bäst att vara sig själv. om man anstränger sig för att vara intressant genom att försöka vara någon annan faller det, och så ärde väl jämnt när man försöker vara någon annan. ja då kanske jag blev lite klokare trots allt (?). krams

ååh

vad gör kvinnan på de första tre bilderna??!?! frågar man sig då. 1. myser i sin kofta 2. 1 ännu mer 3. hamster, jag kan också.ledsen ett slag över att mina ögon är olika stora. vad fan är det för fel?


läste precis ett fint sms när jag skulle ta bild = illusionen av en så konstlat blyg bild att den ville med.


släng ner nyckeln, min fina, och få mig av den här jävla gatan. har stått i regnet så länge att jag börjat krympa, att drunkna är inte så illa om det får en att drömma och hoppas på att en seglande båt ska komma.

och vi går ut och brinner upp i natten, och skyller allting på våra fyllehuven - undanflykter och självanklagan. jag ser domen i dina ögon, jag ser domen i dina ögon.

du kanske kommer förstå (?)

ser hela stan sjunka, som titanic med alla ljusen tända. en sån där natt då vi behöver någonting som hjälper en över svarta vatten.

och vi går ut och brinner upp i natten, och skyller allting på våra fyllehuven. "undanflykter och självanklagan", jag ser domen i dina ögon.
jag ser domen i dina ögonjessica x inget smink eller fräsch-het + håkan =
jessica x bryrsigejdetärjuhåkan =
jessica + håkan =
lycka

och skyll dig själv för folk vill gärna

Båda Sidor Nu upptäckte denna låten i helgen. såg den på elsas ipod, kopplade inte att det faktiskt var håkans version av Both Sides Now utan trodde naivt att det var ett ascoolt sammanträffande. elsa sätter på den, jag inser, jag gillar, blir glad. den var ju fin och håkan är ju fin och go och mysig och jag tikker om honom.

för övrigt är denna film otroligt bra och fin;
(ja gif:s är bäst. nej ryan gossling bör inte ha så kort hår (men passar i allt i slutändan) och det gäller för många andra killar i världen. ja, ryan kan antyda övertydligt att han själv (hans karaktär i filmen) är attraktiv och komma undan med det, ryan är ju trots allt ryan)


och nu är mitt internet så pass segt att jag säger hejs då! kram och puss

"Liam Neeson, quite frankly, is sex on legs. Always has been".

har, med största säkerhet, kommit fram till att jag och emma thompson är soulmates. eller bara att hon är min gud, vet inte riktigt vilket som är mest sanningsenligt. i vilket fall är hon asbäst och en fin förebild att ha i livet. alla borde upptäcka emma thompson. och så är hon både intelligent och klok. och så har hon dejtat hugh laurie vilket inte är synd och skam. och så kan man rabbla upp bra saker om henne i en evighet, men ville mest säga detta! tacks.

prat!

drömde konstiga/jobbiga drömmar inatt. hade en fin kväll igår med en fin vän och äppelpaj mm. ligger i sängen och lyssnar på dålig, uttjatad musik eftersom jag inte orkar anstränga mig nog att sätta på något bra. drömmer mig bort till mannen som pratar om summa summarum och persona non grata trots att han är den absoluta motsatsen till en persona non grata. kikar lite på grey's anatomy reprisen och tänker på matten som snart bör tas tag i. snarrrrt. inte än rå. funderar på andra saker som bör slutas med. tack puosh
blev mycket svartvitt och dyl? det var väl bättre förr ändå.


aldrig en papperstiger

finns det en bra motsats till papperstiger? kom inte på någon. vill ha en.

tog ett par bilder för ett tag sen när jag insåg att jag alltid måste ha det där armbandet med den koftan. ser jämnt likadan ut nuför tiden. det är ok, jag trivs. hejs puss!


well the pleasure - the privilege,is mine

jobbigt med förväntningar och prestationer som ska presteras och mallar som ska fyllas. jobbigt med ord som är både bra och dåliga och går att vända och vrida på tills man helt förlorar hoppet om att det går att uttrycka sig. jobbigt att allt har hundra olika sidor och meningar, ingenting är simpelt. varför kan ingenting vara simpelt? när får man vila hjärnan? varför ska man använda svåra ord och vara onödig?
jobbigt med långa män på teatern som sjunger så bra att man ramlar av stolen och inte förstår varför det blev svart för ögonen (det är mörkt vid stolsbenen för ja.. det är inge ljus helt enkelt, och i detta scenario har man då fallit ner till golvet. inga metaforer!!!! jag menar det väldigt bokstavligt.)
jobbigt att inte kunna uttrycka sig som tranströmer eller någon annna cool med-all-rätt-hypad person. jobbigt att inte kunna uttrycka sig bättre än en sten. tack hej!!

(klargörande tillägget stämmer in även på denna text. men ibland får bloggen ta stryk när man vill skriva om saker som inte är sammanhängande. ja så ärde nog!)

vem kan så bra mixturer?

förstår inte hur mat kan påverka en så mycket okdpsofösdöodck har knappt ätit på hela dagen, minns inte när jag sist åt såhär dåligt men finns inte mycket å göra åt nu, och det känns som jag ska falla isär. både fysiskt och psykiskt, förstår inte?! kan vara för att jag inte bara har ätit ingen näring alls utan ersatt det med socker osv. fail much? ja. ja much fail! blöh. grammatik much? nej. nej inte grammatik much.

klargörande tillägg; jag har haft en fin dag. med fina saker och fina människor och en fin teater och varit lycklig för att mitt liv är ett fint liv och då är jag tacksam och glad. men alltså. brist på mat måste få påpekas i ett inlägg, därav ovanstående text. tack och kram!vem har så bra mixturer mot all melankoli (från grekiskans μέλαινα χολος mélaina chólos, ’svart galla’. tack wikipedian för att du förgyller mitt liv med kunskap.)?

that oldit's called the afternoon of extravagant delight

går ner mig totalt i allan edwall och heath ledger. på två helt olika sätt då, i två helt olika människor (är dock inte längre säker på att de är å så olika). men fantastiska är de. "lyckan kommer lyckan går, först ett skratt sen en tår". insåg en bit in i inlägget (alltså nu. hahah varför skriva så?) att ingen av dem längre lever. det är väl irrelevant egentligen men blev ändå en jobbig tanke att upptäcka. eller inte. beror på hur man ser det, allt blir vad man gör det till! tack för mig godnatt.

detta skrev jag någon gång härom natten men ville inte publicera det då. ordbajsar för mycket och blir sur för att jag inte kommer på en bra synonym till ordbajs, ett ord jag inte gillar men vill använda hela tiden. vadå ordbajs? nej tikker intte om.
imorse såg jag love actually till frukost och åt misslyckade mackor, den filmen är så fin att jag blir lyrisk och ramlar av soffan. lyssnade på fin musik, i samband med filmen. insåg att jag inte hade biljetten till föreställningen jag ska på om två timmar, de på teatern sa att det gick att lösa så det löste sig ändå. sen funderade jag på hur man inte kan tycka om lasse, kom inte fram till något. PUSSAR och gedigna kramar!

Lars Winnerbäck – En svår och jobbig grejriktiga MÄN utan skägg - de finns!

trams!

tror jag dog flera gånger ikväll/idag. jättemånga gånger. zupermånga. tur att jag bara tror då (alltså lever jag fortfarande!). var på föreställningen vid namn "Föreställningen" på teatern, den var fantastisk och hjärtkrossande. och svårförstådd, om man ska tro tanterna som gick framför mig efter föreställningen - även de fick uppleva en av mina många "tror jag dör" stunder. konstig stund för dem, konstig stund för mig, men vem bryr sig i slutändan. vi var på en brabra, så bra, föreställning med obeskrivligt bra medverkande och då kan man inte klaga! konstiga sunder i foajén till trots!


världens bästa betty white. insåg sen att bilden faktiskt passade in i inlägget. men annars så är betty ändå alltid relevant!

hoppas ni mår bra annars!! det gör ju nog jag, har inte hämtat mig från dagen än (alls. inte alls) men ja. pussar på mina finaste vänner gör jag också (mentalt, typ. eller. skickar kärlek!). och på bloggläsare, för ni är ju söta vilka ni än är. pussar kanske är för intimt, då får ni en kram eller ett handslag i stället, upp till er!
ses imorgon. kraaaaaaaaaaaaaaaamstrams!ordblahs

HEJ! vänner. imorse satte jag på ett asbäst rockband i bilden för att peppa upp mig lite för provet, mamma grinade surt och ville lyssna på queen istället
-varför lyssnar du på rock? det är ju inge bra.
nej, för queen är ju inte även ett rockband. vi är olika hon och jag, älskar henne mest ändå/för det. finaste mammor.

ang rubriken igår "hej! du såg ut som en räka men du var en björn!!" handlade den om faktum att man ibland ser en person, pojke, som är liten som en räka (det menar jag inte bokstavligen eller inisiuerande) i benämningen att om man skulle krama personen i frågan skulle det inte finnas så mycket att krama = mysfaktor sjunker. men så kommer man till kram-punkten och inser att personen är ASBRA på att kramas och är lika mysig som att krama en björn. what a surprise!! så det är historien bakom frasen "hej! du såg ut som en räka men var en björn!". det var allt. PUSSAR och kramAR!

h.l.

irritationen när man kollar på en kriminalserie och de...känner...att....de....måste.....ta.....en.....paus.....mellan varje ord. (utom punchlinen).

dagen har varit fin. finfin. imorgon är det italienska prov, vet att ni undrade (tänkte skriva det på italienska men bestämde mig för att inte lita på google translate). sen ska jag köpa lite läppstift och skor, å laxa och flaxa med fridelina. inlägget tidigare idag var himlans ovärt men jajajajaja. detta skulle också vara det om inte jag skrivit kriminalserie början, det var givande för oss alla. kramarkramarkramar!

i somras chillade jag i paris. je veux revenir!!!!!!!

‎"Hej du såg ut som en räka men du var en björn!"

hej! mår ni bra? jag mår bra. bra bra. bra är ett användbart ord.
är sen med att lämna in filmerna på biblioteket, som alltidalltidalltid, men det funkar. kärlekspar stimmar omkring överallt runt omkring och håller hand och pussar varandra på näsan osv men det är fint det med. jag har ju hösten. det är jag och hösten nu, vi två. (nej säg inte forever alone. don't do it).

blabla lämnar tillbaka filmerna nu, hejs!! ha en finig dag.
(ska skriva ett förklarande inlägg om dagens rubrik någon dag! det är en väldigt bra mening bakom. /mystisk)

ville bara;

till alla där ute (och det är en del om man ska tro facebook) som frågar sig "ska jag skratta.......eller gråta???" är mitt svar: skratta. alltid skratta (som svar på den frågan. inte alltid som i alltid, det är mindre hälsosamt).
det gör allt mycket lättare och mindre dramatiskt. om du väger mellan att gråta och skratta så skratta, då inser du möjligen att problemet inte är så förödande som det först verkade. det var allt!!! pusskrams hasbra!p.s. om du är ledsen ska du självklart släppa ut aktuell känsla, men i just denna fråga menar jag nu. ville bara förtydliga d.s.

br a pp

hej jag heter jess och jag jobbar på en knappfabrik (ne det gör jag inte.). istället tar jag otroligt konstiga bilder, ja. så gör man ibland när man undviker att läsa på italienska oregelbundheter och irrelevanta engelska grejser. hejs.

jessica som fisk aka nemo (ni ser den stora fenan på ena sidan och icke existerande fenan på andra sidan)


skrattar åt sig själv lite så som man bör göra ibland


often it's hard to just sweet talk

underbart väder ute, blir lycklig, tar en promenad! krimskrams!

dancing on my own

jag vill åka bort någonstans. inte där det måste vara varmt, men fint, och med någon fin. det vill jag. oj nu blev klockan plötsligt mycket. lyssnar på joni mitchell, ahhhhhrrrrrrh vad djup jag blev helt plötsligt. tänkte göra en lista för att minska djupet av mig men orkade inte det fanns bara dåliga. varför fortsätter jag skriva? varför gör jag alltid såhär precis när min blogg mår relativt bra och är jobbigtext-fri? destruktiv. much. haha nej! godnatt nu fina och fina. sov gott.

detta var så kul såhär på kvällskvisten att jag dog lite. även relaterat till sömn och därför rättfärdigat att ha med i inlägget.


job and lonelinesssss

tips för en bra måndag: (ändrade titeln på denna lista för många gånger för att det ska vara ok)
-om något känns dåligt, googla den franska översättningen, det blir finare då.
-måndagar = vampdagar = bradagar
-kasta lite amfora på en måndag och den blir mycket bättre
-kasta en kopp kaffe och en kropp med många timmars sömn (din egen rekommenderas) på det.
-kasta impulsiva handslag på det
-sluta kasta saker
....and keep (the fuck) calm.
-ne använd inte ord som "fuck" och "helvete" för att understryka saker. inte på en måndag!
-keep calm även om du häller upp fetaste koppen kaffe så du 1.aldrig kommer sluta vara kissnödig 2.aldrig kommer bli trött.
-försök att inte bli avundsjuk på charlie sheen och hans karaktär/biografi charlie harpers söta relation med rose som varar i tre sekunder på two and a half men. do not go there.
-försök att inte automatiskt tänka på family guys "two and a half men" när det bokstavligen är två män och en halv, som då bara är en överkropp. skratta inte om du ändå kommer att tänka på detta
-om du av mistag gör två senaste punkter, skriv det för guds skull inte på din blogg/twitter/dagbok/panna. det är pinigt.
-låt inte dina listor gå överstyr om du gör några. använd gärna denna lista som skräckexempel på hur det inte får/bör bli

följ detta och då går allt!!!! INVINCIBLE "dagens tips"

p.s. yummy yummy yummy i've got love in my tummy d.s.

söndags chips

haha är det komiskt eller mest lite sorgligt när man blir exkluderad från någonting man trodde att man var en del av? det beror väl på vem man är. och hur man väger saker. och så vidareeeeeh. men det är okej änrå, livet är sällan som man först tror, någonstans. så det är väl bara att gå vidare med allt, kanske ha mindre förväntningar (fast ändå inte alls ha mindre förväntningar, det är ju så tråkigt att ha låga förväntningar). det är bara lite konstigt när man tror något som inte alls visar sig stämma - trots att man tänkte på det som en självklarhet. kul att jag déjà vu:ar mig själv i detta nu. bottom line; boys will be boys, men girls will also be girls.

1.jessicAääÄAÄÄAÄaäaÄ suger på sin läpp frida-style bara för att testa
2. jessicAÅAÄAÅäaåaäAÅ skrattar åt sig själv för det såg kul ut
3. livsviktig dokumentation, håkan.


"I should not have jumped out of that car "

idag, mina vänner!!!, ärde en kravfri dag. egentligen är inga dagar kvarfria men under vissa dagar är det lättare att tänka så än andra. har legat i sängen hela. dagen. typ. och det var värt.
igår var jag och fisk på bio och såg "crazy, stupid love" som var väldigt bra. men det var lite förväntat med dessa fina skådisar jaaaa. sen köpte vi kaffe och träffade jepson, gick hem och såg who's afraid of virginia woolf. den är så brabrabra och ni borde sesese.
hade inte så mycket mer att säga. söndagar är sköna om man ser dem som det och bio är bäst hur man än ser på saken. PUSShe


ville bara. feina.st
RSS 2.0